Lucka 19: Hemmagjord glögg

Hemmagjord glögg är en uppskattad present - och jättegott!
Göggen ska stå och dra ett par dagar, så du har gott om tid att dekorera en flaska med papper, band och etikett innan du häller på glöggen! Varför inte lägga i mandel och russin i en cellofanpåse och hänga på flaskan?



    


Hemmagjord glögg (recept från www.recept.nu)

Du behöver:
2 bitar hel kanel 
12 hela kryddnejlikor
2 bitar hel, torkad ingefära
1 tsk hela kardemummakärnor
3 pomeransskal
2 dl russin
2-3 dl okryddat brännvin
2 flaskor enkelt rött vin
2-3 dl socker

Gör så här:
1. Lägg kanel, nejlikor, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i burken.
2. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta.
3. Förslut med tättslutande lock.
4. Låt stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då.
5. Sila av vätskan i en kastrull.
6. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret.
7. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker.
8. Häll upp på flaska och förvara svalt. (Glöggen håller sig minst tre månader)
OBS! Glöggen ska värmas upp innan serveringen men får inte koka! 

Lycka till!
/Anette

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0