Imaginisce JUL

Ja, då är det dags för lite jultema, Jag har gjort   EN  tändsticksask av  FYRA  askar. Blir ju så sugen på julen när man ser ALLA fina Papper .
 Så här gör Du!

Sätt ihop 4 askar


Sät en bit dubbelhäftande tejp så inte askarna glider:


Skär ut två cardstockbitar som passar till askens storlek , och klistra på.


Sen har jag använt mig av chalk (som jag tycker är ett måste på allt jag gör). Kanterna ser "mjukare" ut då:


Nu kommer det roligaste, det är att dekorera, endast fantasin sätter stopp!  HÄR  hittar du allt du behöver för att göra en fin julpresent. (utom askarna förstås).Nu har du lådorna kvar, de är ju svåra att få ut eftersom det sitter 4 ihop. Du klär lådorna och sedan sätter du brads att dra ut lådorna med. Glöm inte chalks runt kanterna!


Ja nu är den klar! Ett tips till, lägg asken i en cellofanpåse och en röd fin rosett,  tillsammans med ett par värmeljus så får du en fin "gå-bort-present:Lycka till allihop! Kramar //Pia

Prova på.........

Prova på Scrapbooking


Äntligen är det dax, nu sätter vi igång igen. Vad är Scrapbooking för nåt, hur går det till, vad gör man.
 

Kom och prova, få svar på alla dina frågor.

3 timmar, välj dagen som passar dig bäst, lördagen 5/9 10.00-13.00 eller tisdagen 8/9 18.00-21.00  

OBS! måste anmälas till Grodans, tel. 0768-64 84 21 eller i butiken, det går bra att maila lucienne@grodans.se

Begränsat antal platser.

Kostnad: 250 kr.

Startpaket ingår, medtag några foto som du kan skapa din första Layout ( fotosida) 


Prova på Workshop


Har du redan lite vana men behöver ny inspiration och vägledning, då är Workshop nåt för dig.
 

Vi erbjuder 3 timmar scrapning eller kortmakeri, med fri användning av verktyg och handledning av Lucienne.

Snabbgenomgång av enklare tekniker. Tips och massor av inspiration! 

Onsdagen 9/9  kl. 18.00-21.00

OBS! måste anmälas till Grodans, tel. 0768-64 84 21 eller i butiken, det går bra att maila lucienne@grodans.se

Begränsat antal platser.

Kostnad: 100 kr.

Medtag dina egna materialer såsom, papper,dekoration, lim, sax, chalks.

Har du inget ännu så finns det att köpa på Grodans. 

Efter några gången med handledning är du redo att delta i vanliga workshops, då tar Grodan en avgift på 50 kr. för 3 timmar. Tider till workshop finns när det passar dig bäst, här gäller dock förbokning, vilken tid som helst på Grodans öppettider.

Välkomna att boka plats.
Lucienne


Lyckliga vinnaren, ny DT-medlem och en medarbetare.....

Nu händer det en massa med spännande grejor här.

Men jag kanske skall först avslöja vilket lottnr. som vinner presentkortet på 200 kr............

Lott nr: 65.  Välkommen att hämta din vinst i butiken, medtag lotten tack.

Jag kan nu med stor glädje berätta att Sanna Jönsson alias Liljan_ har tackat ja att bli medlem i Grodans Design Team.
Vilken lycka för oss. Tisdagen 9/9 kommer Sanna att presentera sig själv här i bloggen och på torsdagen 11/9 kommer hon att visa sina första alster hon har skapat till Grodans.
Vi önskar Sanna HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN i teamet.

Ännu mer trevliga nyheter, fom i måndags har jag en praktikant i butiken, nämligen Carina. Helt underbart har denna veckan varit. Carina har arbetat på en reklambyrå och är en duktig inredare. Så här har det redan hänt saker och ting.
Ni som får nyhetsbrev via webshoppen har säkert märkt skillnaden i breven, hon kan det där med reklamföring och formulering.
I butiken har hon samtidigt som hon har servat kunderna, flyttat på saker och ting, skapat några skyltar och ja gjort sånt som jag aldrig hann med.

På tal om nyhetsbrev, ni som läser här inne men inte är med i Grodans nyhetsbrev, varför inte passa på att teckna dig för det i shoppen  http://www.grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se/ skriv bara in din e-mail adress i nyhetsbrevsrutan och tryck på registrera och så är det klart.
Just nu har vi paketerbjudande på julpapper. Kan beställas i webshoppen eller köpas i den fysiska butiken.

Välkomna in till Grodans,
Lucienne

Lillpiga har skapat igen!

Då var det dags för mig att visa upp vad jag skapat av DT-paketet som Lucienne har skickat till mig. Denna gång blev det tre alster och det är papper ur Basic Greys June Bug-serie. Håll till godo!Till denna layout har jag valt vit cardstock som botten, en bakgrund som består av  Crazy Quilt och så klippte jag ur den underbara blomrankan ur pappret Broken China istället för mitt sedvanliga sätt att överösa mina alster med blommor. Kunde dock inte låta bli blommorna helt så jag satte dit en distressad chipboardblomma, en Bazill Hawaiian med en ros i mitten som centrum. Även en bukett rosor nere i hörnet fick plats. Journalingen skrev jag runt blomrankan och texten avslutas med "Sommaren 1981", slrivet med små alfabetsstickers.Även här blev det en vit cardstock som botten och sedan använde jag ordentliga bitar av Fresco och Admiral. Har kunde jag inte hålla mig längre utan gick loss på Hawaiian-blommorna som en galning! Jag fyllde dem alla med bling, speglar och stenar, ett riktigt säkert tecken på att det verkligen är jag som gjort layouterna. Blommorna har jag målat med chalkar, akrylfärger och distresser.

Det sista alstret blev ett kort. Jag snokade i mina gömmor och hittade en bild, ett bibelblad och en blomma jag använde mig av men sedan så blev det vit cardstock (tjatigt va? ;) ), chalkade kanter, rivna kanter, utstansat med spellbinders och papprena Crazy Quilt  och Admiral. Har distressat som en galning och rivit överallt jag kunde komma åt. På insidan är det även ett band som givetvis finns att köpa i shoppen. Ett helt underbart band med fjärilar på!

Hoppas ni funnit lite inspiration!

Tjing så länge! Lillpiga ~ Malin

Så här ser chipboardblommorna ut, de hittar ni under kategorin Dekorationer/Chipboard i butiken!

Ännu mer vackert inför julkortsmakeriet!

Nu har även de vackra julpapprena från Imaginisce kommit till Grodans,
här kommer ett urval, fler finns att se i webbutiken :

                Till papprena hör även dessa fina sidenbanden:
Nytt är även dessa fantastiskt fina Sparkle Brads från Karen Foster,
(ytterligare 2 olika färgsättningar finns att beskåda i webbutiken):Vinn Hela serien MMes julpapper + några nya brads från Karen

2 av er kan vinna !! Om ni skapar efter Malins skiss!!Kolla vad Christel har skapat efter denna skiss:


Vill ni se hur MMes serien ser ut? Titta in HÄR!

Kort eller LO är välkommen!
Era bidrag skall vara inne senast söndag 06-09-2009 kl. 12:00 till katleen@grodans.se

LYCKA TILL!!

10% rabbat i webbutiken till:

Josefin:Marita:


Solveig:Charlotta:
Ni hittar ett mail i er inbox!
Imorgon kommer det en ny tävling! Håll utkik!!!

Grodan lottar ut Presentkort - värde 200 kronor!

Hej alla scrappare!

Nu har Ni chans att vinna ett presentkort på valfria varor i den fysiska butiken för 200 kronor.
Passa på att delta i utlottningen!
I butiken finns nu massor av ljuvliga julpapper, ribbat band, stämplar, kantstansar samt massor av andra roliga nyheter som gör ditt scrappande ännu roligare!

För varje 100-kronor som ni handlar för erhåller ni en lott.
Tävlingen börjar idag den 20 augusti och avslutas 27 augusti.
Den glade vinnaren tillkännages här i bloggen fredagen den 28 augusti.
Låt tävlingen börja - Lycka till!
                       

Pias DT-uppdrag aug.

Denna månaden fick jag Sassafras Lass -papper, "my dearest". Lucienne ringde och bad mig komma till grodans och plocka ut mitt paket, men men, det var svårt tyckte jag. Som väl var hade Lucienne redan gjort det när jag kom, vilket jag är tacksam för. Hon vet ju vad vi kan skapa av.
Det blev en LO i kräftans tecken, eftersom det är kräftdags just nu och färgerna passade ju till det.
Dessa papper är dubbelsidiga och har en bård som jag har använt mig av längst till höger, och en bård längst ner på min LO. Har använt mig av blommor som finns i webshopen i påsar om 50 st till ett mycket BRA PRIS, 59 kr. Till pappren hör det också till stickers alfabet, "monogram", som passar utmärkt till och är en bra storlek på dessutom. Underbar serie, där det finns flera andra papper, journaling mm till.

Så här blev min LO:Sen tyckte jag det var dags för ett nytt anteckningsblock, nu när det är ny termin. JAg gjorde ett anteckningsblock som jag band ihop med min BIA. Jag klädde första och sista sidan med cardstock och dekorerade med papper som blev över. Självklart blev det blommor också från det fina Blompaketet. Inuti har jag satt ett vanligt anteckningsblock som jag kan skriva på. "Kom ihåg"-texten är också från "monogram", alfabetet som tillhör papprena. Runt pärmen har jag satt spets, den hittar du också i WEBSHOPEN såklart!


Inuti:
Detta var allt från mig i august månad.

Pia


En liten rapport om Astrid Lindgrens Värld

Vilka härliga dagar det har varit, jag blev som barn på nytt. Marlon njöt i fulla drag. Jag blev verkligen överraskad hur fint det har blivit, jag kan varmt rekommendera ett besök där.En massa kort tog vi, förhoppningsvis blir det ett minnesalbum till Marlon så småningom.
Vi började med en liten fikapaus på vägen upp:Väl framme så var vi först in i Tant Bergs hus och hittade en hemlig genomgång i staketet till Lottas hus. Farmor fick ställa upp och krypa igenom oxå, så jag fick mig en massa träning på köpet.
Karlssons tak var nästa projekt, fast jag klättrade inte upp på taket.
De små teaterpjäsar som spelas upp av de olika rollfigurer är verkligen ett måste.
Här var det Världens bästa och vackraste Karlsson himself:Så här roligt tyckte Marlon det varnej men titta, de andra skrattar knappast, härligt att se Marlon släpper loss.

Snickarboan skulle ju testas oxåOch ännu mer träning fick jag när jag blev utsedd att tävla i veva upp en bro så Pippi kunde styra sitt nya piratskepp HoppeTossa igenom.och ja det är den vänstra delen jag har hand om.

Många fler, spännande och farliga äventyr var vi med om, men vi kunde känna oss trygga, vi hadde ju Kling med oss hela tidenNu är semestern slut, en spännande höst väntar oss.
Mer om höstens aktiviteter kommer snart.

Kram, Lucienne


Lite semester och en massa nytt

Nu skall jag ta lite semester, fom. torsdagen 13/8 tom. lördagen 15/8.
Bertil och jag skall med vårt barnbarn Marlon till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Skall bli så kul.
Så den fysiska butiken är stängd. I webshoppen kan man dock beställa som vanligt, jag kommer dock inte kunna bekräfta leveranser förrän på måndagen 17/8. Jag skall försöka att hålla mig ifrån datorn, får se om jag lyckas med det.

Här kommer lite nyheter som droppade in idag:

 

 

Ljuvliga julpapper från MMe.

Nytt är också de vackra papprena Abbey Road från MMe, med söta fåglar i härliga pastellfärger.


 

Lagret är påfylld med Slice tillbehör som lim till glasplattan, förvaringsväskan till Designkorten, den stilfulla väskan till själva maskinen, spatulan att plocka upp utskurna bitar från plattan, det funkar väldigt bra, slut med pillandet och stresskapande varför lossnar det inte......

Några fina kantstansar från Artemio, till ett bra pris endast 95 kr.


Ljuvliga blommor i fräscha färger eller i jordtoner från Landstoken. Även väldigt söta charms kommer från Landstoken.


Har ni inte tagit hem nåt från Sassa Fras ännu, passa på att göra det nu, där finns inte så många kvar mer.


Veckans Erbjudande: 30% Rabbat på Quickutz dies.
Gäller ej alfabeten och giftset. Rabatten dras av manuellt. Gäller tom. 20/8 både i webshoppen och den fysiska butiken.

Kramisar,
Lucienne


Gästdesigner MONICA ERIKSSONwww.linalottascrappar.blogspot.com

Bor: i ett grönt litet hus i Timrå.

Familj: Liten Ville på 3.5 år och sambo Håkan.

När jag inte scrappar arbetar jag som administratör och tillbringar den mesta av min lediga tid med att busa så mycket som möjligt med min son. Övrig tid försöker jag viga åt en eller annan kvällspromenad - ett toppensätt att umgås med vänner och få lite motion på kuppen!

Jag började med scrapbooking i samband med att min son kom till världen för ungefär 3 år sedan. Det började med att en god vän visade mig vägen till "scrapträsket" och jag var inte svårövertalad.

Att scrappa är min "egentid". När sonen somnat sätter jag mig mer än gärna i min egen vrå och pysslar. Det får mig att slappna av och göra något som jag verkligen tycker om. Passar också på att sända en stor kram till alla goda vänner som jag faktiskt har fått tack vare denna underbara hobby. 

Vanligen scrappar jag LO:s som mestadels handlar om min lille pojk i olika sammanhang. Jag gillar journaling och vill att mina sidor ska berätta en liten historia om något som hänt. Men på sistone har jag även gjort ett och annat kort.

Jag blir inspirerad av fina papper, fina mönster, saker som hänt och de perfekta korten. Ute i nätrymden finns det också så otroligt mycket fint att titta på och få inspiration av.

Min scrapstil måste jag beskriva som "glad och mycket". Jag gillar färger, mönster och blandar gärna både det ena och det andra. Dekorationer kan jag inte få nog av och har svårt att begränsa mig. Jag har ingen favoritfärg men gillar många av de "retromönster" som finns ute nu.

När jag kör fast brukar jag försöka lägga projketet åt sidan, låta det vila till sig över natten och göra något annat under tiden.

En favoritscrappryl som jag inte klarar mig utan just nu är den nya
edge-scrapern - konstigt nog relativt nyinköpt men jag fattar inte hur jag klarade mig innan samt de nya distressdynorna.

Jag önskar att jag kunde lära mig mer inom fotografering, lära mig kameran mer och få ett riktigt redigeringsprogram i datorn och lära mig det. Finns ju så otroligt mycket fint man kan göra och ett fint foto är halva lo:n tycker jag.

Jag fick ett skojjigt gäst dt paket innehållande papper från den nya lime rickey serien från basicgrey och resultatet blev en galen LO och två kort.

"En liten båt "

En LO i underbart glada färger där jag fått använda papper från lime rickey igen. Jag har klippt en ram från papperet tutti frutti och låtit stämpla sången "en liten båt blir ofta våt om mangen när det stänker" i varje ruta.En galen mask gjorde jag av en av en orange piprensare, glasspinnar fick bli en skylt som jag stämplat på. Band, papper och brads finns hos Grodan. Hink och miniblommorna är privata.

"grönt hipp hipp hurra kort"

Ett litet kuvert-kort där jag har använt papper från den nya lime rickey serien. Papperet med de tokiga fåglarna heter howdy doody och finns hos Grodans scrapgarden och det gör även det gröna bandet med rutmönster och de snygga blommorna från Prima. Pärlorna och stämpeln är från egna gömmor."orangefärgat hipp hipp hurra kort"

Ett litet vik-ut kort i ny tappning för min del där jag använt lime rickeypapperet tart & tiny och orange creame från basic grey.
Alla papper och den fina gula swirlen på kortets insida finns hos Grodan. Stämpeln är från egna gömmor. Kaninen i filt på framsidan kommer från en "bebismobil" som jag fyndat på en loppmarknad och sparat "godbitarna". 

Många kramar från Monica och tack för chansen att få göra ett gäst inhopp hos Er på Grodans scrapgarden. Jag har haft jättekul!

En ny utmanning!

Anette bjuder igen på en härlig skiss denna vecka!
Alla som skickar in ett bidrag senast söndag 23-08 kl. 12:00 till katleen@grodans.se
får 10% rabbat i webbutiken!
Ni får skapa Lo eller kort och ni får blogga era bidrag!
Jag gjorde en Lo efter denna skiss med underbara Sassafras!Lycka till!
Katleen

Välkommen till världen DANTE

Anette och Stefan har fått en pojke och Marlon är en stolt storebror!
Kl.12.00 09-08-2009, 2430gr och 46 cm lång.Grattis!!

Grattis Nicola

Du vinner 25st cardstock!Fler bidrag till tävlingen:

Anette:Carina:Isabell:Jenni:Therese:En ny tävling kommer imorgon!
Trevlig söndag!
Katleen

Scrapträff 24/10 platser kvar.....

 Grodans höstträff.


  Lördagen 24 oktober 2009.

  Klockan: 10.00-22.00

  Var: Folkets Hus i Bromölla

  Pris: 250 kr

  70 platser


Anmälan till Lucienne, via e-mail: berluc2@swipnet.se

eller per tel: 0768-64 84 21

eller i affären.

Sista anmälningsdagen fredagen 16/10


Betalning, i affären eller via bankgiro nr: 5614-1542, meddelande " höstträff"


I priset ingår:

Lunch: Kycklingsoppa med bröd.

Fika. kaka/kaffe/te

Kvällsmat: citronmarinerad fläskfile med kryddpotatis

OBS! glöm inte att meddela eventuella allergier, då anpassa vi maten till er.

Läsk,kaffe,te,frukt och godis ingår hela dagen.


Välkommen till en trevlig träff med massor av scrappande och kortmakeri, utmaningar och utlottningar.

Designteamet kommer att dema. 

Shoppen följer med till Folkets Hus.

Förbeställningar kan göras via webshoppen.


Lucienne och Design Teamet


Sassa Frass Lass

Denna månaden fick jag papper och tillbehör från Sassa Frass Lass i mitt DT paket.
Hm... inte precis min stil på papper men skam den som ger sig!!!
Det är ju detta som är så roligt att vara DT! Man får ständigt nya utmaningar och uppdrag att skapa med olika sorters pappersserier och tillverkare.
Dessa papper passar väl egentligen bäst till de scrappare som har en freestylande stil men jag tänker här visa att man även kan göra shabby layouter med dessa papper:Jag har använt mig av 4 mönsterpapper och en rödbrun Cardstock som baksida.
Papperna jag har använt mig av är:
Me likey Dig in, Vintage Yummie memory line, Anthem ticket to freedom och Vintage Yummie darling dear.
Grodans har erbjudande just nu på Sassa Frass Lass!!
Köper du alla papper ur en serie (välj på 3 olika) så får du de häftiga Retro Deck korten på köpet!!!
Jag har använt mig av 2 av dessa kort på min Lo till att skriva journaling på.
Dessutom finns det häftiga bokstavsstickers som jag använt till Titlen och annat smått och gott som tillbehör till papperna! Kolla in i webshoppen!!!

Jag mönsterklippte en stjärna i blå cardstock som jag sedan virade blått sidenband runt. Dekorerade sedan med Primas solrosranka.

Kommentera gärna vad ni tycker om Lo:n. Har jag lyckats att skapa en shabby layout med Sassa Frass papperna eller passar dem enbart till freestyling?

Kramar från Christel

The Ultimate PRO

Jag har lånat hem en ny maskin från Grodans scrapgarden som heter  " The Ultimate Pro " från Crafter`s Companion för att prova på att göra en av de olika produkterna som maskinen tillhandahåller.                            


                      

Jag valde att prova och visa hur man gör en handväska med sedelkuvert inuti. Materialet man behöver består av ett ark i  A4 format i typ cardstock för styvhetens skull samt ett ark tunnare papper i måttet 20 X 20 cm gärna tvåfärgat.

Man börjar med att vika A4 på mitten (finns utsatt på maskinen) därefter lägger jag arket med den vikna sidan ned mot kanten för att göra de dubbla markeringarna som finns på maskinen. Sedan vänder man på kortet för att där markera den nedre dubbellinjen. Där efter klipper man bort den bit som är över markeringen.
Efter detta markerar man på locket med hjälp av markeringen " Gatefold" på maskinen från dessa markeringar drar man sedan diagonalt ned mot mitten på båda sidor. Sedan klipps dessa hörnor bort på båda sidor av kortet.

      
 Vill man sedan så kan man embossa kortet för att få ytterligare dekoration, nu börjar det ta form och likna en handväska mer och mer.
                                                                            
                                                                                         


Så var det dags att börja med kuvertet till insidan, man startar med att vika diagonalt på båda hållen,

                                                                                                 

Därefter viker man på mitten igen för att slutligen vika det  så det ser ut som en trekant.

                                                                            
    

Sen viker man in de båda nedre hörnen på trekanten mot mitten så att de möts.

                                                                                               


Man tar sedan och viker in flikarna så att det bildas ett draperat kuvert. Sista momentet består av att man klistrar fast kuvertet i väskan , sen är det bara att fritt dekorera väskan efter eget tycke och smak.


                                                                                   
                              


Min färdiga väska blev så här......

                                                                             


Produkten har en uppsjö av olika möjligheter och jag kan varmt rekomendera er att prova den. Har listat lite av vad man kan använda den till
 
  • Olika askar
  • Olika kuvert
  • Dekorativ embossing
  • Popuppkort
  • Rosettbindning m.m
                                                                              
                                                                           Mvh Sanna Orrgren


En Award!

Tack Maud för denna award!Ni hittar Maud med hennes fina alster här :  (http://kortmakeri.blogspot.com/)

Fler bidrag ifrån tävlingen till Gäst DT

Carina:Erica:Lotta:Maria:Marita:Mich:Anna:Annica:Birgitta:Sofia:


RSS 2.0