Tävling

Vi kör en tävling för en gästdesigner!
Skapa efter nedanståenda skiss, Du får tolka den precis som du vill.
Vinnaren får ett DT paket ifrån Grodan! hemskickad, vilket vinnaren får publicera vecka 29!!

Tävlingsbidrag skall vara inne via mail katleen@grodans.se söndag vecka 24, 14-06 kl. 12:00
Här kommer Anette´s tolkning:Lycka till

Kram Katleen


DT-uppdrag//Pia

HAr gjort ännu en LO av Wisteria-papper från Basic Grey. Blommor från YouDo och någon blomma från egna gömmor. texten har jag använt mig av robons, Dessa underbara papper passar mig perfekt, de scrappar nästan sig själv....
Passa på att beställ det finns inte så många kvar av dessa papper! Passa på att beställ andra nyheter som finns i shopen,,,

Visst längtar man efter sol och värme nu.......Kramar / Pia

Mer med QK Giftset ReuseLite kort har jag också fått ihop med detta underbaar set, så ni som inte redan köpt det, passa på att köpa ett kit nu, de finns ju i begränsad upplaga under en begränsad tid....
Papprena är från MME och Prima, likaså blommor, floss, Stickles, alpha tinys och fluid chalken och även dem hittar ni i Grodans butik.
/LenaS

Kurs: Skapa en Lo i Vintage stil

Onsdagen den 3 juni är det dax för kurs igen. Kursledaren är Christel Jönsson
Tid: 18.00 - ca 21.00 (ev. längre beroende på hur långt vi har hunnit) Målet är att vi ska hinna göra klart 1 Lo i vintagestil och iallafall påbörja ett kort i vintage stil.

Ni kommer att få testa olika tekniker för att få papperet att få en sliten look.
Allt material ingår och det är denna Lo vi kommer att göra:


Du behöver ta med ett foto som är ca. 10 x 15 cm. Det kan vara på din man , dina barn, ditt husdjur eller hela familjen. Vilket du än väljer så kommer titeln att passa in! (eller ändrar du titeln till vad du tycker blir bäst)

Helst ska fotot vara i svartvitt eller sepiaton, behöver inte va det men det passar bäst in på en Vintage Lo.
Vill du ha hjälp med att ändra fotot till sepiaton så spara fotot på ett USB minne och kom ner till affären så hjälper vi dig att fixa det till självkostnadspris.

Du behöver ta med:
Foto 10x15 cm
chalk Chestnut Roan eller Dark Brown
lim
fästkuddar
skärmaskin
sax
ev. glitterlim

Vi kommer även att göra ett kort i vintagestil.Kursen kostar 150 kr och då ingår material och kaffe + kaka.

Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

VÄLKOMNA att anmäla er till Lucienne på email: berluc2@swipnet.se eller tel. 0768-648421


Wisteria från BG

Här har jag gjort en LO i papper från Basic Grey, närmare bestämt heter serien Wisteria. I mitt DT-paket fick jag papper i blå/grön nyans. Dessa papper är underbara, Jag har dekorerat med blommor från Youdo, alfabetet är Quickutz "chopstics" som har lite asiatiskt utseende, passade bra till bilden, tycker jag. Längst ner på bilden har jag använt bling it on, det är både rubons och rhinestones på samma gång. Allt material hittar du i  webshopen såklart!Det var allt från mig//Pia

Mer alster av QK giftset Reuse

Denna gång får ni se alster både gjorda av mig och min dotter Ronja, vi har en del skillnader i våra scrapstilar eller vad tycker ni? ;o)Först ut är en LO som jag gjort med bokstäver och träddies från Reuse-setet. MME papprena, fluidchalk, flossen, de små blommorna och glitterlimmet hittar ni också i grodans butik.


Här kommer Ronjas alster, hon gick loss rejält med detta underbara kitet och valde mycket miljötänkande i sina LOer, hon har dels gått loss rejält med både dies och bokstäver från Reuse och lekt med papper från Prima, som också finns i webshoppen som hon klippt ut delatljer från.

Ha en trevlig helg!
/LenaS och RonjaS

Information

Det händer både det ene och det andra just nu hos Grodans.

Vi börjar med att imorron 21/5 är det stängd i butiken, Kristi Himmelsfärd.

Pga. lite aktivitet i Forumet har vi vald att lägga det på is och kommer att ha lite mer aktiviteter i bloggen här istället.

LenaS och Liza från designteamet har vald att lämna oss, jag vill passa på att tacka både för allt dem har gjort för Grodans. Lena kommer jag säkert att träffa till sommaren, hon skall ju semestra i Bromölla. Liza kommer jag att träffa i cybervärlden.

Grodans blickar ändå framåt och kommer att figurera mera på Scrappiz och pyssel.net

Tisdagen 2/6 18.00-21.00 Prova på kortmakeri, vi gör nåt enkelt kort, eller två om vi hinner med. 125kr, papperskit ingår.

Onsdagen 3/6 18.00-21.00 Vi gör en LayOut i vintage stil under ledning av Christel, 150 kr, material paket ingår.

Det finns även en massa nyheter i webshoppen, och det kommer in nytt hela tiden.
 
Ha en trevlig helg,
kom gärna och besöka mig fredag eller lördag jag finns på plats.

Fram till onsdagen 27/5 30% Rabatt på alla mönstrade papper och alla dekorationer.
Giftset Reuse,Flirt,Enjoy och Relax nedsatt pris till 880kr. Övriga QK dies 10% rabatt.

Lucienne

Basic Grey - Lime Rickey

Färgsprakande papper med sting. Så kan man kalla Basic Greys serie Lime Rickey! Jag fick förmånen att jobba med några av papperna och detta blev mitt resultat.
Ur mina egna gömmor kommer fjärilen, grattisstämpel samt bostäver. Resten köps hos Grodan.

Ha en trevlig dag!
Liza

Göra skyltar med QK giftset "Reuse"När jag fick detta underbara kit i mina händer kände jag direkt att jag vill göra lite skyltar av diesen och har ni sett vilka underbara färger det är på diesen i dessa giftsets, i detta så var de så vårigt gröna.

Jag valde att göra skyltar med några av dessa roliga diesen och tänkte lite snabbt visa lite hur jag gjorde.Jag började med att skära ut papper dels ett papper som jag ska ha som bas och sen ett lite större papper som jag ska ha som "ram" bakom.Därefter kom jag på att jag ville ha denna återvinningssymbolen i ena hörnet och istället för att stansa ut dem att att klistra ovan pappret stansade jag ut i mitt baspapper och med CC dies tycker jag det är ganska lätt att få det på rätt plats, det är lite svårare att göra detta med de diesen som ligger på plattor.Därefter valde jag att klippa till papper och sätta på baksidan av pappret.........och så här vart det när det blev klart. jag valde att strecka kanterna runt symbolerna för att stärka dem lite, det syns på en senare bild.Eftersom jag ska ha denna skylten till våra pant burkar/flaskor valde jag att stansa ut en vagn med burkar och flaskor som jag sen monterar på 3D-kuddar för att ge skylten lite mer effekt.Här är min färdiga skylt, "pant" är utstansat med det fina alfabetet som följde med kitet och sen har jag satt MMs alpha tinys under och skylten kommer att hamna på väggen över vår burk/flasåtervinningskasse.

Jag gjorde även några andra skyltar att sätta i våra kryddväxter och de ser ut så här och ska man ha dem utomhus så behöver dem lamineras först, jag kommer att ha mina på vår inglasade balkong./LenaS

Peaceful..

Har gjort en LO av  Wisteria papper från basic grey, jag fick papper i gröna blå nyanser. Pappren är så vackra så man behöver inte använda så mycket dekorationer. Lite dekos blev det, använde dessa fina blommor i läder. använde min silhouette och stansade ut en swirl vid sidan. Papper och blommor hittar du HÄR!
Fotot är taget på floden kwai utanför Bangkok.


Basic Grey Wisteria

Jag har skapat en LO med Basic Greys nya serie Wisteria. I denna serie går tonerna i grönt, lila eller beige brunt.
Jag fick papper i beigebruna färger i mitt DT paket.
 Så här blev min Lo:Fotot är på min dotter och mig och titeln passar så bra in, tycker jag. N.et i Närhet är en chipboardbokstav som jag målat med brun akrylfärg. Fotot är taget av Anette Centervall.


I ena hörnet på fotot har jag dekorerat med "bling it" som är en kombination av rubons och blingstena. dessutom har jag klippt en liten trekant av Atremios flätade papper som oxå går att beställa genom Grodans. Skriv bara i meddelande rutan så fixar Lucienne det.Kolla in de superhäftiga läderblommorna!!! Finns i rosa och bruna nyanser. Övriga blommor är från YouDo och rosor från Prima.
Blombladen kommer från mina egna gömmor.

Scrappiga kramar från Christel

Malin visar mer Lime Rickey!

Här kommer lite mer alster skapade ur serien Lime Rickey.

Jag har gjort ett Välkommen till världen-kort med Rob Roy ur Basic Greys serie; Lime Rickey. Jag väljer alltid att dekorera min kort på insidan och baksidan med eftersom det ger ett mer arbetat och fulländat intryck. Jag har valt att göra kortet stilrent och utan mycket dekorationer. Hängde dock dit en liten ängelberlock också eftersom en ängel har landat på jorden. :)Sedan skapade jag ännu ett Välkommen till världen-kort till en baby vid namn Maximus. Här har jag blandat friskt med Rob Roy, Fuzzy Navel och Howdy Doody plus Lime Rickeys egna knappar. Stansat bokstäver och löv, lagt till lite minirosor.


Insprireras och kika in i Grodans underbara butik för att se vilka smaksiga nyheter som finns där, ni vill inte missa dem!!

Malin ~ Lillpiga

Mer av BG WisteriaJag har gjort ytterligare en LO med Basic Greys underbara Wisteria, papper som trots att de är i lila nyanser som inte är nån favoritfärg så älskar jag verkligen dessa papprena.Här är närbild på de fina BG bling it on som är dels innehåller rub ons och dels lite bling så kombinerar man dem, love it.Allt utom blommor,biljetter, klockan och visarna finns hos Grodans

/LenaS

Premiär för Malin

Då var det dags för mig att göra debut som DT. Lucienne som är ägarinna för Grodans satte mig verkligen på prov när hon skickade mig ett paket med papper i färger jag sällan scrappar. Det är ur den färgglada och färgstarka serien Lime Rickey från Basic Grey. Idag bjuder jag på två alster så dyker det nog upp ett par till under veckan.

Först ut är en layout där jag använt Basic Greys Lime Rickey Sarsaparilla, stansat små bokstäver ur samma papper och texten VÅR! blingade jag upp lite. Den är stansad ur ett gult, embossat cardstock. Fjärilen är också stansad i Sarsaparilla och blommorna är skira och genomskinliga i olika färger. Slängde även in lite minirosor som jag är otroligt svag för. Allt detta hittar ni GIVETVIS i Grodans Webshop, skynda dit och kika på en färgglad och somrig serie!Sedan valde jag att göra ett glatt och ljust kort. Här har jag använt mig av den vackra, embossade cardstocken som grund. Blingade på med stickles och stämplade sedan en fjäril till det. De söta fåglarna från Lime Rickey Howdy Doody klippte jag ut så de fick titta fram. På tagen gjort av papper ur samma serie men vid namn Fuzzy Navel stämplade jag: Jag har pippi på dig!Så där! Det var vad jag tänkte bjuda på idag, jag hoppas ni känner er inspirerade. In med er i shoppen nu och gotta er åt alla fina och nya saker som finns! Vi ses senare i veckan!

Mvh Malin ~ Lillpiga

Making Memories Wedding serie och Rusty Pickle Brass Knuckles

Making Memories har kommit ut med en ny urläcker serie som de har döpt till Wedding och Grodans har fått hem denna rykande färska serie!!! Kolla in under nyheter!
Jag fick i uppdrag att skapa något från serien. Men, hm..... jag har inga bröllopsbilder att scrappa med....
Då fick jag en idé om att denna pappersserie är perfekt om man vill skapa med svartvita foto!!!
Jag redigerade ett foto på min son (som Anette Centervall har tagit) och tryckte ut det i svartvitt. Sedan mönsterklippte jag lite från Rusty Pickle´s serie Brass Knuckles och här har ni resultatet:Till dekorationer har jag använt mig av Making Memories svarta spets och diecuts ur Weddingserien.
Det svarta pappret Varnish Brocade diecut är såå häftigt irl. Det gör sig inte rättvist här på bild. I verkligheten är det härligt glansigt.

Ja, som ni ser så behöver man inte använda denna pappersserie till bröllopstema om man inte vill utan den passar även till andra foton.
(fast jag tror nog att jag kommer att ge mig på att göra ett bröllopskort ändå för det finns så läckra tillbehör till papperna som man kan dekorera med!!!)

Scrappa på!

Kramar från Christel

Ps. Missa inte veckans erbjudande!!! Kolla in nedan!

Butiken är ...

Butiken är sprängfyllt med Nyheter

Brass Knuckles från Rusty Pickle en serie utöver det vanliga, läckra och rockiga.Vi hadde Lance från Rusty Pickle på besök här hos Grodans och klädde ett chipboard album under hans ledning, det blev så tjusigt snart kan vi visa upp ett färdigt alster i bloggen.

Just Chillin från Making Memories passar utmärkt till barn och ungdomar.

Från Basic Grey har Wisteria och Lime Rickey kommit in. Wisteria är romantiskt, passar till att göra ett album eller ett kort till Morsdag.Lime Rickey är färgstarkt och sydlänsk somrig, E viva Espana känsla.

I Do/ Wedding  Making Memories  är bara ett måste om ni har ett bröllopsprojekt på gång.Dem är sååååå vackra.

Bling it on från Basic Grey är det senaste, rub-ons och bling i ett paket. Först placerar man rub-ons som vanligt, efteråt klistras blingen ovanpå, lätt som en plätt.

Till studenten finns Maja Designs Äntligen.

VECKANS ERBJUDANDE

1)  Handla andra varor för minst 150 kr. så får du köpa Quickutz diesen med 20 % rabatt, handla du andra varor för 300 kr. så får du 30% rabatt. Så länge lagret räcker.2) handla du för mer än 700 kr. så bjuder jag på frakten. Väger paketet mer än 1 kg. så blir det bara halva fraktkostnader.

Varma hälsningar,
Lucienne


Basic Grey Wisteria

Åh vilka härliga papper, de nästan scrappar sig själv, här har jag valt att ge det mönstrade mörkila pappret lite glitter med Glimmer mist, ni hittar allt utom pinsen och broderitråden hos Grodans./LenaS

Malin, ny DT hos Grodans

Hejsan!

Jag är alltså Malin, även kallad Lillpiga på de flesta ställen ute i internets stora värld. Jag bor med min sambo Mattias och min Jack Russel-tik Vittra mitt i centrala Eskilstuna. Jag är egentligen ingrodd norrlänning men vi ville ge södern en chans och då föll valet på Mälardalen. Mina närmaste vänner bor där och vi har nära till våra jobb i Katrineholm. I sommar flyttar vi till en underbar villa och jag behöver väl inte säga att jag längtar?

Jag började min pysselbana 2003. Då pärlade jag bara men tröttnade efter några år och hösten -07 så "lurade" min syster, Liza, som också är designer för Grodans, in mig i scrapbookingens underbara värld. Sedan dess är jag helt såld och tillbringar otaliga timmar i pysselrummet och otaliga slantar på pyssel.

Från att ha kört en ganska avskalad och stundtals rockig stil så är jag just nu inne på vintage, shabby chic och romantik. Jag har svårt att göra något utan bling och blommor. Älskar svart, brunt, vitt och rosa. Har mesta dels gjort layouter men numera även lika mycket kort. Om jag måste välja två saker jag aldrig kan vara utan när jag pysslar så är det min Edge Scraper och mina chalkar.

Kika gärna in i min blogg så får ni se lite vad jag skapat hittills och håll utkik här i Grodans blogg, snart kommer min DT-debut! Törs ni missa det? ;)


Nytt i schoppen

Tjoohoo se vad som kommit in i shoppen:

BG Bling it on:

  

Och dessa Rockiga papper ifrån Rusty Pickle:

  

Kanske snyggt ihop med dessa härliga BG Lime Rickey

  

Du hittar mer av detta här

Efterlängtad fotokurs med Anette


En DT. slutar en annan börjar

Linda A. som har varit Dt-medlem i mer än ett år, har valt att ta ett uppehåll  från sitt DT-uppdrag.
Jag vill passa på att tacka Linda för all den kunskap hon har bidragit med och önskar henne lycka till i fortsättningen.

Innan Linda meddelade sitt beslut har jag bakom kulliserna svarat ja till en ansökan av en glad och trevlig tjej.
I och med flytten, kurser och träffen bad jag henne att vänta tills allt detta var överstökat.
Nu är det klart med allt.

Jag har glädjen att presentera Malin S. som ny medlem i Grodans Glada Gäng. Malin är mer känd som Lillpiga i forumen.
Snart kommer hon att presentera sig själv här och visar upp sina första DT-alster. Jag ser framemot ett trevligt sammarbete Malin.

Kramar,
Lucienne

Lyckad träff

Tack till alla er som deltog i träffen, det är alltid lika trevligt att ha er alla hos oss i Bromölla. 

 Ett särskild stort tack till alla DT- medlemmar för all hjälp ni bidrog med.

Jag vill även tacka Liv som förgyllade träffen, det var ett nöje att ha dig och din familj hos oss Liv. Så bra du skötte lottdragningen. Och 9 av 10 utmaningar hann du med.

Ett extra tack till min svärdotter Ulrika som ställde upp utan förvarning med diskhjälp, tack så mycket.

Grattis till Rosa och Johanna som vann fotosessioner hos min andra svärdotter Anette, jag lovar er jättefina foto, dem kan ni sen göra de finaste Lo med.

en liten bild kavalkad: 


Liv i full aktion
 


mitt barnbarn Marlon hjälpte till med lottdragning

här får Rosa sitt pris


 och här får Johanna sitt.

Tack allesammans.


 


RSS 2.0