Gäst DT Agneta

Idag är det dags för en nygammal DT att visa sina alster här på bloggen, nämligen Agneta Centervall! Agneta var med oss på Grodans redan vid starten för några år sen och nu är hon tillbaka för att gästa lite.

    ♥----------♥----------♥----------♥----------♥----------♥----------♥----------♥----------♥

Jag har skapat med de omåttligt populära papprena i serien "Love struck" från Making Memories, som du hittar i butiken just nu! Det blev två LO´s med syskontema!

På den första LO´n har jag använt vit och rosa cardstock, samt det mönstrade pappret "Glitter Heart". De tre hjärtanen har jag klippt ut från pappret "Newsprint Heart". Band och rosa halvpärlor hittar du också hos Grodans!
Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format!

         


Den andra LO´n är uppbyggd av vinröd och rosa cardstock, samt de mönstrade papprena "Glitter Heart" och "Glitter Bird". De rosa halvpärlorna, bandet och de fina hjärtans-gemen hittar du också hos Grodans! Likaså punchen som jag använt att stansa blommönstret med, som finns på det rosa pappret.Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format!

    

Det var allt för mig för denna gång!

Skynda nu till shoppen och fynda dessa fina papper, för du har väl inte missat att det är 50% på alla papper i "allahjärtans-mappen" just nu? Handlar du dessutom för 200 kr eller mer (efter avdragen rabatt) har du möjlighet att köpa valfri stämpel i "allahjärtans-mappen" för HALVA PRISET! 

Ha det gott!
/Agneta


Detta skapade gäst-DT Ulrika med Grodans material

Jag fick ett härligt kit i gula och gröna toner som gjorde mig glad och inspirerad! Jag har jobbat med den färgstarka men samtidigt söta serien Origins. I mitt kit fanns även vackra band och spets, söta gula rosor, blad och halvpärlor. Min första lo innehåller både lite ljuva inslag och kontraster med komik och svart färg.Jag valde att lägga en gul cardstock i botten som får synas lite mellan de rivna kanterna. Jag har blandat gula rosor i två olika kulörer för att få en livfull känsla. En enkel och söt detalj är att knyta ett litet band runt spetsen vid rosorna.
Här har jag lagt till en stor blomma ur mitt egna förråd som är lite mer beige i tonen för att balansera det gula lite. Under blommorna har jag placerat lite olika blad från You do som finns i butiken. Även här har jag lekt med ett organza band från butiken. Alltihopa ramar in fotot fint!

Här syns den gula cardstocken igen och den vackra spetsen som fanns i mitt kit. Även i denna ändan fknöt jag ett band runt spetsen. Jag har även använt fina halvpärlor från Reprint som finns under Nyheter i butiken. Den lilla journlingtagen som är min privata hade hål under pärlorna som jag dolt på detta viset.
På nästa layout har jag använt pappret Paraffin som bas. Jag ville distressa kanterna ännu mer än de redan var så jag använde min blendning tool och färgen Peeled paint runt alla kanter. Jag har även sprayat med lite grön mist.
Här har jag klippt ut en ranka ur pappret Sea salt och rivit ytterligare en bit från baksidan av det pappret. Översta har jag satt en bit spets och så rosor och blad.
Man kan enkelt förvandla tags med en Distress Ink pad, mist och lite stämplar! Även bakom fotona har jag klippt ut en ranka och rivit en bit papper från Sea Salt. Lägg gärna märke till de små halvpärlorna!

 

Det var allt jag hade att visa! Jag tackar Lucienne och Grodans scrapgarden för förtroendet!

Och vi tackar Ulrika för att hon skapade så härliga alster och inspirerade oss.

Kram,
Lucienne


Gäst DT Ulrika Blomfelt

Genom Grodans sponsring av SWESCRAPBLOGG kom jag i kontakt med Ulrika och gillade hennes stil och alster jättemycket. Hon erbjöd sig att vara gäst-DT för  Grodans och jag nappade direkt.

Först en liten presentation av Ulrika:

Vem är du?

 Ulrika Blomfelt   alias LillBlomman

 Blogg www.lillblommanskapar.blogspot.com 

 bor i Stockholm,jag har man, ett barn och en hund! 

 Vad gör du när du inte scrappar? Umgås med familjen och pysslar hemma.

 När började du scrappa?/ skapa kort? Jag började scrappa i april 2006 då jag ville göra ett minnesalbum till min mamma. Sedan dess har jag inte kunnat sluta! 

 Varför fastnade du för just denna hobby? Jag har alltid älskat att skapa och har provat många olika typer av skapande hobbys. Scrapbookingen är perfekt för den kombinerar mitt skaparbehov med ett intresse för fotografering och som bonus dokumenterar jag vårat liv!

Vad ger dig denna hobby? Utlopp för mitt kreativa behov men även många nya sociala kontakter! En trevlig bonus!

Vad inspirerar dig? Oj, mycket! Färger, naturen, människor, fotografier och allat härligt scrap material!

Vad scrappar du om? / vilken sorts kort gör du? Jag både scrappar och gör kort så det blir kort till olika bemärkelsedagar och högtider. När jag scrappar är det numera till 99% om min son men även om vårat liv.

Hur vill du beskriva din scrap- / kort- stil? Min kortstil är oftast utmärkande att jag använder mycket blommor i lite romantisk stil. När jag scrappar vill jag inte fastna i ett fack utan kastar mig mellan olika stilar hela tiden! Men jag använder mycket blommor även där!

Favoritfärger? Väldigt varierande! Just nu fastnar jag ofta för kombinationen rött och turkost men jag gillar färger av alla de slag! Gärna med svart som kontrastfärg!

Vad gör du när du ”kör fast”? Konstigt nog händer det sällan? Men att surfa runt i olika bloggar brukar ge en knuff av inspiration eller att delta i någon tävling!

 Vilken är din favorit-scrappryl? Utan min skärmaskin vore allt mycket jobbigare!

 Vad önskar du dig inom scrapbooking? Att jag får fortsätta utvecklas genom roliga scrapuppdrag och att träffa kreativa scrappare!

Idag visar vi lite alster som Ulrika har skapat tidigare och imorron är det dax att visa de underbara alster som hon gjorde ur gäst-DT paket som hon fick.Vilka fina alster eller hur? Glöm inte att titta in imorron så ni inte missar de fina saker Ulrika har skapat med Grodans gäst-DT paket.

Kramar,
Lucienne


Och vinnaren av presentkortet blev....

Ikväll kom kunden som var ägaren till grön lott nr: 80

GRATTIS Anne-Lie Carnegård-Jansson.

Anne-Lie har redan shoppat loss. Det lönar sig att vara kund hos Grodans, nästa gång är det just din tur kanske. Besök vår blogg varje dag så missar du inget tillfälle.

Välkommen,
Lucienne

Vem har grön lott nr: 80 från fysiska butiken

kunden som har handlat för minst 100kr. i den fysiska butiken , 11/1 - 17/1 och som har
grön lott nr. 80 får ett presentkort på 300kr.

Vi undrar här vem som har den lotten???????????????
Välkommen att hämta, senast 15/2, det går även bra att ringa mig 0768-648421

Vinnaren från Webshoppen har hört av sig, Grattis Karin Pellbrant, presentkortet är på väg till dig. 

Lucienne

Tävling 2: Christels skiss

När man är mammaledig är måndagar precis som vilken annan dag som helst. Men, jag vet att när man är på jobb känns måndagar ofta tunga... Så här kommer lite uppmuntran till er alla! :) Nämligen tävling nummer två hos oss på Grodans.

Denna gång är det Christel som skapat en inspirerande skiss att scrappa efter, visst är den läcker?!


Så sätt nu igång tankeverksamheten, släpp loss kreativiteten och skicka in ett bidrag. För denna gången kan du vinna 20 st cardstock i blandade färger - alltid bra att ha hemma!

Jag gillar skissen jättemycket och såhär blev min tolkning:Jag har använd mig av, Love Struck från Making Memories, ni hittar dem här i shoppen.

Ditt uppdrag denna gång är alltså:
Scrappa något efter Christels skiss!

Gör sedan såhär:
- Fotografera eller scanna ditt alster och maila till: tavling@grodans.se
(OBS! Ny mailadress till tävlingar!)
- Skriv TÄVLING 2: Christels skiss i ämnesraden/som rubrik,
så ditt bidrag hamnar rätt!
- Se till att vi har ditt bidrag i vår inbox senast lördagen den 6 februari kl.18:00

Vinnaren publiceras på vår blogg under söndagen den 7 februari. 

Ser fram emot era finfina bidrag!
LYCKA TILL!
Kram/Anette

Vinnare i årets första tävling är...

Annlouise Rispling, som gjort den här alldeles underbara LO´n:

 

Grattis till vinsten, som denna gång var ett papperspaket med "allahjärtans"-tema.

Och ett stort tack till alla er andra som skickat sååååååå fina bidrag! Oj, så många duktiga scrappare det finns där ute! Här är några av alla finfina bidrag:


Emelie:
Rut:
Gunilla:
Johanna:
Imorgon, måndag, är det dags för en ny tävling! Håll utkik!
KRAM /Anette & Grodgänget

och de lyckliga vinnarna är.........................

kunden som har handlat för minst 100kr. i den fysiska butiken förra veckan, 11/1 - 17/1 och som har
grön lott nr. 80 får ett presentkort på 300kr.
Välkommen att hämta, senast 15/2

Det utlovade presentkort , också 300kr, bland er som har handlat i webshoppen, är blå lott nr. 89. Jag skrev på andra delen av lotterna som jag la i en burk för dragning, vilken order lotten tillhörde och därmed vet jag att det är order nr. 1749.
Jag skriver ingen namn ännu på vinnaren, hör gärna av dig till mig via mailen, berluc2@swipnet.se

GRATTIS till er både.

Lucienne


Making Memories - Love Struck

Jag har skapat med den underbara serien Love Struck från Making Memories. Denna gång blev det två layouter.Jag älskar detta härliga textpapper och ville ha med så mycket som möljigt på layouten. Cirklarna har jag stansat ut och skrynklat innan jag sydde fast dem med symaskinen.Dessa små bokstavsstickers från Making Memories använder jag jämt, tycker att de är så fina.Även här har jag skrynklat hjärtanen som är utklippta från ett av mönsterpappren. Det vita hjärtanen som jag har använt på båda layouterna är i chipboard och kommer ifrån YouDo.Du har väl inte missat Alla Hjärtans Dag-erbjudandet i butiken? Här hittar du mer info!

Tack för titten!

/ Sanna liljan_

Erbjudanden inför Alla Hjärtans dag!

PASSA PÅ OCH GÖR ÄNNU FLER GLADA PÅ ALLA HJÄRTANS DAG!
Handla varor i "Alla Hjärtans Dag"-mappen för 200 kronor, eller mer,
OCH DU FÅR 20 % rabatt!

DESSUTOM...
...får du då köpa en Glimmer Mist från Tattered Angel för 25 kronor,
ord. pris 69 kronor.
Flera nya färger finns i butiken - ett enkelt sätt att få till härliga effekter!

Rabatten gäller t.o.m. 23/1 och Misten så långt lagret räcker.(Bild lånad från Tattered Angels hemsida.)

Äntligen dax för Grodans vårträff

Äntligen dax för Grodans Vårträff!

Vi upprepar succen från oktober och förgyller trista, kalla februari med en härliga heldags scrapträff!
Välkommen till en trevlig träff med massor av scrappande och kortmakeri, utmaningar och utlottningar - i glada scrapvänners sällskap!


  Lördagen 20 februari 2010 klockan: 10.00-22.00

  Var: Folkets Hus i Bromölla

  Pris: 250 kr

  70 platser


Anmälan till Lucienne, via e-mail: berluc2@swipnet.se 
eller per tel: 0768-64 84 21 - eller i affären.

Sista anmälningsdagen fredagen 12/2
Anmälan är bindande.

Betalning, i affären eller via bankgiro nr: 5614-1542, meddelande " vårträff"
Utlottning till de som betalar innan 29/1 - Presentkort 500 kronor!


Shoppen följer med till Folkets Hus.

Förbeställningar kan göras via webshoppen.

OCH -  såklart är det Tinas smaskiga mat som serveras!


Varmt Välkomna!
Lucienne och Design Teamet


Hjärtliga kort av Fancy Pants Vintage Valentine

Hejsan!
Vad skönt att ha börjat komma igång igen efter jul och nyår med sitt skapande.
Nu är det nytt år och nya pappersserier att längta efter!
så här strax innan CHA mässan i USA ligger de flesta affärer lite lågt och väntar in allt nytt som kommer.... men inte Grodans inte! Nä, Lucienne har plockat hem ett par ljuvliga serier i kärlekens tecken och jag har fått förmånen att skapa med Fancy Pants Vintage Valentine!
Yes! Jag som ÄLSKAR romantiska papper!
Jag har gjort 2 st kort som även finns att beskåda irl i Grodans fysiska butik.

Det första kortet jag gjort är ett sk. staflikort:Från sidan ser kortet ut så här:...och ihopfällt ser det ut så här:Den söta stämpeln är en Magnoliaflicka som jag målat med copicspennor.
Jag har dekorerat med Hydrangeablommor från Prima, blad från Prima och blingstenar från Kaiser.
En liten rosett och lite spets gör kortet ännu mer romantiskt!!!Öppnar du upp kortet helt så hittar du en Puss och Kram stämpel från Reprint som jag embossat i koppar.

Kort nr 2 blev så här:På detta kort har jag gjort ett litet fönster och laminerat Basic Greys Doilees.
Flickan är från Magnolia och jag bara ÄLSKAR henne! Runt fönstret sitter en spellbinder ram och blommorna är delar från en Primablomranka. Nyckelhål och nyckel från Melissa Frances.Här ser man effekten på fönstret lite bättre.Inuti har jag stämplat "Det är din dag idag" från Inkido och givetvis har jag embossat texten med koppar!
(någon som ungått att lägga märke till att jag är beroende av embossingpulver och speciellt koppar?!)

Det var allt från mig!
Ha en trevlig scraphelg!
Kram från Christel

Äntligen dax för Grodans Vårträff!

Äntligen dax för Grodans Vårträff!

Vi upprepar succen från oktober och förgyller trista, kalla februari med en härliga heldags scrapträff!
Välkommen till en trevlig träff med massor av scrappande och kortmakeri, utmaningar och utlottningar - i glada scrapvänners sällskap!


  Lördagen 20 februari 2010 klockan: 10.00-22.00

  Var: Folkets Hus i Bromölla

  Pris: 250 kr

  70 platser


Anmälan till Lucienne, via e-mail: berluc2@swipnet.se 
eller per tel: 0768-64 84 21 - eller i affären.

Sista anmälningsdagen fredagen 12/2

Betalning, i affären eller via bankgiro nr: 5614-1542, meddelande " vårträff"
Utlottning till de som betalar innan 29/1 - Presentkort 500 kronor!


Shoppen följer med till Folkets Hus.

Förbeställningar kan göras via webshoppen.

OCH -  såklart är det Tinas smaskiga mat som serveras!


Varmt Välkomna!
Lucienne och Design Teamet


Lillpiga skapar av Fancy Pants Vintage Valentine

Årets första DT-paket som landade hos mig var papper ur underbara Fancy Pants Vintage Valentines. På layouten nedan så använde jag I'm yours. Jag rev det mitt itu, tog en sida av varje bit och gick hårt åt med en distress, Vintage Photo. Istället för den klassiska fotoramen av cardstock så gjorde jag en av spets. En del av en ranka från Prima fick utgöra stommen och sedan fyllde jag på med utstansade löv och kvistar ur spillpappret som blev över. Klippte smala remsor och virade till spiraler, dekorerade med Pearl Maker och slutligen så laddade jag på med bling, brads och ett par charms. Den utstansade titeln dränkte jag in i Sepia Accents Lack.Det här kortet är skapat av Will you? och Strips. Här kommer spetsen, blommorna, Peral Makern, blinget och kvistarna tillbaka. Även här har jag lackat bokstäverna och även motivet med Sepia Accents. Det undre pappret har jag stämpat med lite swirls och det andra har jag stansat med Martha Stewarts Deep Edger Flower Bed.


Insidan


BaksidanAv spillbitarna så blev det ett litet kort till en RAK.


Jag hoppas att ni fick lite inspiration och nya ideér för nu ska ni in i shoppen och handla dessa mumsiga papper inför Alla Hjärtans Dag! :)

Malin ~ Lillpiga


Få DUBBELT så MYCKET för PENGARNA

        Få dubbelt så mycket för pengarna!

Handla varor för 100 kronor och Ni FÅR ett färdigt paket med mönstrade papper, cardstocks och dekorationer i matchande färger för samma summa - dvs. 100 kronor!

Handla varor för 200 kronor och Ni FÅR ett färdigt paket med mönstrade papper, cardstocks och dekorationer i matchande färger för samma summa - dvs. 200 kronor!

osv. osv. osv.
Gäller t.o.m. 17/1 såväl i webshoppen som i fysiska butiken

DESSUTOM ...

...för varje handlad 100-lapp erhåller NI en lott med vinstchans på ett presentkkort - värde 300 kronor!

Beställningarna måste vara betalda innan 21/1 för att delta i utlottningen

Gäller t.o.m. 17/1


Årets första tävling!

Nytt år, nya tävlingar och... nyårslöften kanske?!

Nu kör vi igång med lite tävlingar igen hos oss på Grodans, och nyfikna som vi är ;) ber vi er denna gång att scrappa just med temat NYÅRSLÖFTE!
Det är ett superfint papperspaket som passar utmärkt till "alla hjärtans dag", som står på spel och det enda du behöver göra är att...

Scrappa något där ordet NYÅRSLÖFTE finns med!

Gör sedan såhär:
- Fotografera ditt alster och maila till: tavling@grodans.se
(OBS! Ny mailadress till tävlingar!)
- Skriv TÄVLING 1: Nyårslöfte i ämnesraden/som rubrik,
så ditt bidrag hamnar rätt!
- Se till att vi har ditt bidrag i vår inbox senast lördagen den 23 januari kl.18:00

Vinnaren publiceras på vår blogg under söndagen den 24 januari. 

Ser fram emot era finfina bidrag!
LYCKA TILL!
Kram/Anette


Love Struck från Making Memories hos Grodans

Vilka urläckra papper Making Memories har skapat till Alla Hjärtans Dag. Det kliar i fingrarna att börja skapa med dem.
Aktuella som aldrig för, vänta inte börja skapa i tid.Ni hittar alla papper här:


Prova - På - Kurs Scrapbooking


DT-Sanna Orrgren

Hej alla och GOTT NYTT ÅR på er.
Denna gång har jag gjort saker till "Alla hjärtans dag",två kort och altrat en "flasklåda".
Jag har användt cardstock i naturpapper och Vintage Valentine papper till de tre alsterna.

Till det översta kortet har jag användt stämplarna LOVE+ängel från Gel-a`-tin,charms,band,brads(
reprint) och lite glitterlim.

Kort nr 2 har jag användt charms,band,brads+blad från en gammal bok(jag har även chalkat och det gäller ju på alla alster).
"Lådan" som jag har altrat har jag användt stämpel med en fe från stämpelboden,charms,spets,blommor och blad som jag sprayat med Glimmer mist,skrivit med glitterlim,doodlat med pearlmaker.
Sedan har jag avslutat med att spraya allt med Crafter`s companions SPRAY & SPARKLE(kanske lite svårt att se på bilden,man är ju ingen mästerfotograf)

Allt jag användt finns på GRODANS utom "pärlhjärtan"som jag hittade bland mina egna gömmor.
Hoppas ni fått lite inspiration till att göra någon glad på "VALENTINES DAY"

Sanna OrrgrenGrodans sponsrar Swe Scrapbook

Denna månaden kommer några duktiga designers från Swe Scrapbook att scrappa med material som finns i hyllorna hos Grodans.
Idag visades de första alster, och dem är urläckra, titta in i deras blogg: http://swescrapbook.blogspot.com/2010/01/grodans-scrapgarden-sponsrar.html


Webster´s...

Första  Dt-Uppdraget 2010, Fick verkligen en utmaning denna gången, fick papper från Webster´s pages, Underbara papper, men svårt att hitta ngt foto som skulle passa och det kändes INTE bra att klippa sönder dessa fina papper. Men efter mycket om och men så blev det en LO.

Jag har inte använt så mycket dekorationer , jag tycker inte det behövs på dessa fina papper. Jag använde bollfrans (/Den hittar du under dekoratoner, band, metervara) längst ner och vid kanten av fotot , stjärnorna har jag klippt ut från pappret, blingpärlor på fotot.
Kramar Pia

Sakta kommer vi igång igen

Hej på er alla, nu är jag hemma igen.

OBS!!!!  tisdag 5/1 är det öppet i den fysiska butiken 10.00-14.00
            onsdag 6/1 STÄNGT

FOM torsdag gäller ordinarie öppettider igen.

fom onsdag kommer bloggen att uppdateras oftare oxå, så ni får nåt att läsa och titta på och även få ny inspiration.

Planeringen inför kurser,träffar och mycket annat pågår för fullt. Kolla regelbundigt in i Grodans blogg för här skriver vi allt som kommer att hända.

Kramar,
Lucienne


RSS 2.0