Lillpiga skapar av Pion Designs Väntan på tomten

Jag har ju haft turen att få jobba med Pion Designs underbara serie Väntan på Tomten.

Den här gången har jag jobbat med pappret Änglahälsning, en remsa av Julgransvisa och en bild skuren ur pappret Adventskalender. Grön cardstock, Stickles, blommor och blad, bling, band och spets, distresser och Edge Scraper finns ju såklart att köpa det med i butiken!Tack för idag och tack för titten!

Malin ~ Lillpiga

Calaica stämplar endast hos GrodansNYHET: textstämplar som endast finns att köpa hos GRODANSStämplarna hittar du här     V45 utökas sortimentet.

Lillpiga skapar av Pion Designs Väntan på tomten

Jag har ju haft turen att få jobba med Pion Designs underbara serie Väntan på Tomten.

Den här gången har jag jobbat med en utskuren bild ur pappret Änglahälsning och använt baksidan med. Beige cardstock, Stickles, blommor och blad, band och spets, distresser och Edge Scraper finns ju såklart att köpa det med i butiken!

Hoppas att ni fått lite inispiration!

Malin ~ Lillpiga

Jenny skapar Pepparkaksburk

Jag har fått hem underbara papper från Petson´s papper...  Pappren är lite blanka, så härliga att jobba me.
Förstod ganska snabbt att jag skulle göra en pepparkaksburk när jag såg pappren. :)
Jag har använt Nonstop petson´s papper PP1016 Klippte även ut nonstopen en extra gång för att sätta fast dom på 3-d kuddar...
Har även använt Tomtenisse petson´s papper PP1017 som har dessa underbara hjärtan på baksidan. Passade perfekt för pepparkakstema... :)

Jag önskar er alla en trevlig helg och alla som ska på Träffen hoppas jag att ni får de super trevligt. Själv ska jag jobba hela helgen så kan tyvärr inte komma på träffen...

Kram Jenny


Träffen och ändrade öppettider i fysiska butiken

Nära nära, på lördag smäller det. Äntligen dax för den efterlängtade träffen. Hoppas att ni alla är lika laddade som vi är.Ändrade öppettider i den fysiska butiken pga. träffen:

Stängt fom fredagen 22/10 tom måndagen 25/10. På lördag har dock alla möjlighet att komma och handla på Folkets Hus i Bromölla, även om ni inte deltar i träffen är ni hjärtligt välkommen in.

Lucienne
Dekorera snöflingor

Det här använder jag mig av för att dekorera snöflingorna
som är vit chipboard.

Silvrigt embossingpulver
Stickles: Frosted Lace
Vit Crackle paint
Stämpeldyna i valfri färg, jag har valt
ljus brun för att få lite mer vintagekänsla.
Clear stämpelfärg glömde jag lägga till på fotot.

Den här snöflingan har jag stämplat med clear stämpeldyna
och en svirl. Sen har jag embossat den med silver.

Den här har jag chalkat med ljusbrunt.

Crackle Paint har jag målat med här.

Stickles Frosted lace blir så här.

Lycka till!
Kramar Milo

Gästdesigner Tezzan, fick Maja Designs Sommar serien.....

Så här skrev Tezzan:

Hej!
 
Nu är jag klar med scrappandet. Det blev inte en utan hela tre layouter. Eftersom jag inte är så förtjust i att skapa med färgad cardstock har jag använt några egna som bakgrund till alla tre layouterna. Till den första layouten Funny Goggles, så klippte jag ut massvis med cirklar ur flera av de olika mönsterpapprena. Jag fäste fotot på en orange fotomatta (det är nog första gången jag gjort en fotomatta som inte är svart eller vit eller möjligen brun), chalkade kanterna på alltihop och slängde ut det över layouten. Fotot hängde jag upp i ett par av klädnyporna, som jag först målade ljust blå för att matcha färgerna i papprena och så lät jag en bit orange floss snirkla mellan klädnyporna. Några av cirklarna fäste jag på 3D-kuddar för att få lite liv i layouten. En av chipboardpilarna målades i samma ljusblå nyans som klädnyporna och den använde jag till att skriva min journaling på. Titeln är gjord med puffy thickers och datumet med minialphas. Det blev en lite galen layout som passar det tokiga fotot.Layouten sommarkillar blev istället lite romantisk med snirklar och blommor, det passar fotona som verkligen andas sommar. Jag sydde ett gäng cirklar på bakgrundscardstocken med symaskinen, klippte ut en fyrkant och remsor av de olika mönstrade papprena. Dessa chalkades och placerades lite snett över de sydda cirklarna. Fotot fick en svart fotomatta, och fästes över papprena. Jag stack in ett par tags som jag skapade av mönsterpapper, ett par öljetter och lite band bakom fotot. Ett annat foto klipptes till en cirkel, som jag fäste på en rund fotomatta och satte ett litet hänge överst för att få det att likna en liten tavla. I kroken fäste jag ett likadant band som i tagsen för att knyta samman layouten. Fototavlan fäste jag i nedre högra hörnet av det stora fotot, i det vänstra hörnet fäste jag en hel hög med ljuva sommarblomster. Jag tyckte något saknades, så jag letade upp ett gäng med rubonswirls som jag gnuggade på runt blommorna, fototavlan och tagsen. Titeln skapade jag av gula foamthickers och vita chipboardbokstäver. Till sist skrev jag min journaling på layouten.
Till tredje layouten plockade jag fram min symaskin igen. Det fanns inte så mycket mönsterpapper kvar så det gula chalkades och fick bli bakgrund, och så satte jag ett par små rivna chalkade bitar av det blå där jag tänkte placera mitt foto. Sedan sytte jag en ram runt det hela. Fotot placerades på en svart fotomatta, och jag sydde en ram runt det för att knyta ihop layouten. Medan jag sytte stoppade jag in gult band under fotot för att skapa lite liv i layouten. Det var lite krångligt så jag misslyckades med sömmen på ett ställe, det väckte idéen med svirlsen som dolde misstaget med sömmen. Dessutom passade det ju utmärkt till fotot med min son som glatt plaskar vatten då svirlsen påminner om vatten som skvätter. Jag fäste även små blingpärlor runt svirlsen för att få tanken till vattendroppar. Titeln är tygthickers, och så har jag skrivit med minialphas både i titel och journaling för att knyta ihop det hela. Det blev en härlig färgklick med fotot i fokus.Det lilla av mönsterpapprena som blev över skapade jag ett gäng med små miniblomsterkort av:


 
Tack så hemskt mycket för äran att vara gästdesigner hos er. Det var otroligt roligt att få hem ett paket som jag troligen inte hade valt själv och skapa något i min egen stil utav det. Dessutom blev jag otroligt nöjd med mina layouter, alla fyra (om man räknar tävlingslayouten också). Kul att se att det går att skapa tre helt olika layouter, även om man utgår från samma grund.
Hoppas ni också blir nöjda med det slutförda uppdraget. Tack än en gång.
Mvh,
Therese.

Det är vi på Grodans som skall tacka Therese, vilken underbar fin scrapstil du har Therese. Jag njuter av att titta på dina alster som du har skapat med kitet.  Särskilt kul blir det när jag fick läsa att du antagligen aldrig hadde valt dessa papper själv.

Ha en trevlig söndag allihopa.

Lucienne

Julstrumpa

Underbara papper från Maja Design. I mitten är tanken att
man ska sätta ett valfritt motiv. Texten kommer även den
från pappren. Rosor och spets som dekoration.


Stämpelkurs, distress ink, perfekt pearl och stämpla på ljus.

Med Distress Ink kan man skapa härliga vintage bilder själv. Det finns så många olika färger att välja så det blir hur lätt som helst att anpassa stämpelbilden till just de papper du väljer att skapa nåt med.
Vill man ha det lilla extra använder man Perfekt Pearl till, som ger ett glänsande resultat.

Svårt att hitta på vad du skall ge i julklapp till mamma, syster, farmor, mormor. Stämpla på ett blockljus, dekorera med lite band och brads så får du en present som uppskattas.Vi kommer även att skapa pappersblommorDet blir en lärorik och intensiv kväll.

I kursen ingår material till 4 stämplade bilder ( som ni stämplar själv) sedan ingår material till att skapa 1 kort med 1 bild. 1 blockljus och dekorationsmaterial till ljuset. Material till att skapa några blommor.

Sax, lim, dubbelhäftande tejp, skärmaskin, gluedots och lite sånt bra att ha kan ni ta med.

Jag kommer att ha 2 kurstillfällen så hoppas att nån av dagarna passar just dig som vill komma. Välj antingen:
Tisdagen 26/10 kl. 17.00 till 21.00 eller Lördagen 30/10 kl. 10.00 till 14.00

Plats: Grodans lokal på Industrigatan 7 i Bromölla, max 8 platser
Kostnad: 200 kr
Anmälan, som är bindande senast fredagen 22/10. via tel: 0768-648421 eller mail: berluc2@swipnet.se

Hjärtligt välkommen,
Lucienne
Lillpiga skapar av Pion Designs Väntan på tomten

Jag har ju haft turen att få jobba med Pion Designs underbara serie Väntan på Tomten.

Den här gången har jag jobbat med en utskuren bild ur pappret Tomtefabriken och baksidan på pappret Adventskalender. Brun cardstock, Stickles, blommor och blad, Pearl Maker, band och spets, distresser och Edge Scraper finns ju såklart att köpa det med i butiken!

Hoppas ni fått lite inspiration till årets julkort! :) Det finns massor av snygga papper i butiken från flera olika serier!

Malin ~ Lillpiga

Lillpiga skapar av Pion Designs Väntan på Tomten

Denna gång så skickade Lucienne hem underbara Pion Designs Väntan på tomten. De pappren är så UNDERBART snygga och passar mig precis! Här kommer det första av många julkort som bara flödade ur mina pysselfingrar! :) Här har jag använt mig av Tomten kommer, Julgransvisa och brun cardstock. Jag har distressat kanterna efter att ha ruggat dem med Edge Scraper och jag lackade God Jul-stämpeln och tomten med lite 3D-lack. På granen lade jag lite Stickles för att få lite snökänsla. Stämpeln är stämplad på en tag utstansad med Spellbinders. Blommor och blader, spets och band och bling hittar ni såklart också i butiken!

In i shoppen och frossa i alla nya och fina julpapper och Martha Stewarts-fjärilsstansar, de kan man aldrig ha för många av!

Malin ~ Lillpiga

Åter i butiken - fjärilsstansen från Martha stewart!

Om och om och om igen har vi beställt hem dem - och lika snabbt har de sålt slut -VARJE GÅNG!
Men, det är ju inte så förvånande egentligen, för de är faktiskt heeelt oemotståndliga!
Vi pratar (såklart!) om de ljuvliga fjärilsstansarna från Martha Stewart!

Med ett enkelt tryck får man den sötaste fjärilen och de är så användningsbara!
Ett tips är att stansa ut ett gäng och ha till bordsdekorationer, blir jättefint! Med gluedots kan man dekorera såväl vinflaskan som blockljusen. Fint blir det också att dekorera de annars så stora och tråkiga orkidée-bladen, en fjäril i en färg som matchar blomman blir kanonfint!
Stansen fungerar på papper upp till 160 gram - viktigt att veta! Kolla därför noga upp tjockleken på era papper (bazill väger 210 gr.) innan ni stansar - sen är det bara att stansa och låta fantasin flöda!  
Men skynda skynda, vi hinner faktiskt knappt packa upp dem förrän hyllan åter gapar tom!

Visar dessa korten som vår duktiga DT Malin Lillpiga har gjort. De har visats i bloggen innan, men de tål verkligen att visas igen!! Här är fina exempel på hur man kan variera sina fjärilar - så fint!! Med olika tekniker blir ingen fjäril den andra lik!

 
 

  
Maja design Julefröjd och Fjärilstansar Martha Stewart

Maja Designs Julserien Julefröjd bara försvan från lagret i ett nafs. Mot mina principer har jag tagit hem en omgång till. Ta chansen, jag skall iallafall lägga undan till att göra mina julkort av dem.

En hel drös med fina band hittade också till Grodans:banden är ej upplagda i webshoppen ännu, kommer snart.

Fjärilstansarna från Martha Stewart åter i lagret.

Lucienne

 


Träffen 23/10

Nu börjar det närmar sig .................

Vi jobbar för fullt bakom kullisserna för att göra träffen till en härlig dag. Planeringen är på topp. Vi kommer att ha några annorlunda inslag denna gången.

Fia från Fia´s Livsenergi kommer att finnas på plats. För en liten avgift kan ni få välbehövlig Indisk huvud-massage. Ni kan läsa mer om Fia´s verksamhet och om just denna typen av massage här.
Lämna gärna en kommentar om du är intresserad av att få lite massage. Det är dock inte bindande.
Tänk vad skönt och hur pigg man blir efter en behandling. Ni kommer garanterad att skapa mera under dagen.


Ros-Mari Johannson kommer att visa produkter från PartyLite, jag har bara sett katalogen och blivit HEL förtjust i alla ljus och ljushållarna. Fick tom höra att ljusen håller mycket bra kvalitet.
Läs, titta och njut av allt här.

Marina från HandmadebyM, kommer att finnas på plats och visa lerfigurer som hon har skapat, det går jättebra att använda dessa till scrapbooking. Hon har även gjord fina smycken i lera. Läs mer om Marina här.

Vi har även en hemlighet på gång. Kanske kan jag avslöja innan träffen.

Designteamet klurar på utmaningar och Make and Take projekt.

Vi syns, kramar
Lucienne o D.teametUtställning på Bromölla bibliotek

Hejsan,

från måndagen 4/10 till lördagen 30/10 har vi en utställning om Scrapbooking på Bromölla´s Bibliotek.

Vi visar LO´s, kort och lite altrade saker. Passa på att titta i en annan miljö, det ger inspiration.

Kramisar, Lucienne


RSS 2.0