Glad Påsk och en kryddodling!!!

Glad Påsk till er alla.
En envis förkylning har begränsat mina planer i snart 2 veckor. Inget kul, idag skulle vi på konstrundan, men en snörvlande person i bilen är då rakt av inget att ha med sig. TRÅÅÅÅÅÅKIGT!!!!!!!!!

Däremot byggde jag en kryddodling igår. Finaste Annica tipsade oss om att med ett armeringsjärn och vanliga lerkrukor kan man bygga på höjden, så vi slipper kattbesök i odlingen. Jag tycker jättemycket om katter, hundar och de flesta djur. Men innan när vi hadde våran hund Rocky kvar så var jag tveksam när jag tog in gräslöken som vi hadde i trädgården. Har han lyft tassen precis på stället där gräslöken växte?

Så Annica´s tips lockade direkt, här är lite resultat:

Passade på att skriva på krukorna vad som förhoppningsvis kommer att växa upp. Jag la plastfolie på varje kruka och knöt fast med ett vanlig rep. Hoppas jag snart kan visa bilder med frödiga kryddor i krukorna.

Ha det så bra,
Lucienne


Födelsedagskort till en trettonåring!

Var tar tiden vägen, lille Max fyllde 13 år häromdagen. Jag tycker det är alltid lika utmanade att skapa kort till killar. Det skall ju helst vara lite häftigt o coolt.

Bidrag till fotbollslägrets avgift stod det på önskelistan. Så det skulle vara ett kort där det fanns plats till att lägga en peng i.
Tänkte på alla fina värmeljuskorten som jag har sett Pia göra och som vi även har haft som Make and Take på en av Grodans träffar.
Men jag behövde en låda som kunde dras fram för att komma åt pengarna.

Jag modelerade med 3 st. tändsticksaskar, först bottendelar där tändstickorna ligger i. Jag klippte bort kortsidorna från en ask, och fällde ner en var sin kortsida av de 2 andra askar. Sedan limmade jag dessa nerfällda kortsidor på var sin sida av den asken utan kortsidor.  
De 3 höljerna tejpade jag ihop och i det mittersta höljet skar jag upp en stjärna som fönster för att kunna se innehålet.
Själva kortet gjorde jag som just dessa värmeljuskorten jag talade om innan.

Papprena är Fancy Papers, som jag köpte i Helsingborg på den senaste mässan. Jag var oxå tvungen att använda mina TH embossingdies som jag införskaffade. Dessa dies ger så fina effekter. På namntagsen blev det ett tegelväggmönster som jag förstärkte med kopparembossing.Rutmönstret under stjärnan är en stämpel från Gummiapan, mycket användbar även till Layouter.Jag ville inte gömma för mycket av det fina stjärnpapper på kortets insidan, så därför fortsatte jag på väggtemat och klottrade i stjärnorna, gratulationer osv...Max verkade nöjd med bidraget när han drog fram lådan....det verkade att han även tyckte om kortet med det inbyggda förvaringsställe, han rullade iallafall ihop alla bidrag han fick av de andra gratulanter och la ner i asken. En icke uttalad komplimang kanske.

Nu skall jag klura på nästa projekt.

Ha det så bra allihopa.

Kramar från Lucienne som nu saknar Grodan och har typ 300 st. tändstickor utan ask.


Äntligen öppnar Kia´s butik.

 

  

 

             KiAs Butik 

           

 

      Inviger loftet med Workshop.   

Pris: 50 kr / stol inkl. kaffe /Te /Saft och kaka

Tider: Långfredagen   2011  kl. 12.00 – 23.00

          Annandag Påsk 2011  kl. 10.00 – 21.00

Plats: KiAs Butik i Bräkne-Hoby         

Granne med ICA Lanthallen om ni vill handla alternativ nära till Pizzeria/restaurang, tillgång till micro samt kylskåp finns.

För medföljande barn finns lekrum. Viss försäljning kommer att ske samt loppisbord för de som önskar. 

Anmälan till Kristin m: 0708 95 27 79 

                    VÄLKOMNA!


RSS 2.0