Vad är ett Heritage?

Varje Onsdag under ett par veckor framåt ska jag försöka klargöra lite om olika stilar som finns inom scrapbooking. Artikelserien kommer att handla om heritage, vintage, shabby chic och freestyle. Som avslutning på artikelserien kommer det att bli en tävling i forumet där Ni kommer att få en chans att göra er tolkning utav någon av de olika stilarna.
(Tävlingen finns under tråden månadstävling augusti.) Såå.....
Häng med för nu börjar vi!

Vad är ett Heritage?
Heritage
betyder arv på svenska. Det är egentligen ingen särskild stil utan handlar helt enkelt om att man scrappar om just sitt arv. Vissa släktforskar och genom gamla foton och rekvisita som ex. brev dokumenterar man sin släkts historia. Eftersom de flesta foton är svartvita passar det bäst att använda sig av dova färger på papperna.
När man väl har börjat att scrappa sitt eget Heritage med egna minnen från sin familj historia vill man inte sluta. Det är jättespännande!

Här följer några tips:
¤ Scanna av de gamla fotona och tryck ut dem på fotopapper i din skrivare. Vill du använda de gamla fotona direkt på din scrapbookingsida var då noga med att allt du använder är syrafritt.
¤ Gör ett familjeträd
¤ Scrappa om familjens traditioner, intressen, platser ni bott på m.m
¤ Vilka egenskaper delar du med dina förfäder? Har du fått din farmors näsa eller glada humör?
¤ Tänk på att journaling är en del av ett Heritage. Glöm inte att skriva en dokumentation på varje sida.
¤ Finns det något gammalt recept som gått i arv i släkten? Ibland behöver man inte scrappa med foton utan ett gammalt handskrivet recept går alldeles utmärkt att använda!
¤ Gör en då och nu sida. Jämför tex. hur er familj firade jul förr och nu.
¤ Tänk på att din egen barndom också är ett Heritage. Dina barn kommer att älska att läsa  och titta på foton på sin mammas och pappas barndom, för att inte tala om hur nostalgisk du själv kommer att bli!

Tips på dekorationer:
¤ Handskrivna brev
¤ Gamla frimärke
¤ Tyg från kläder eller babyfilt
¤ Ett trasigt gammalt smycke
¤ En lock av hår
¤ Tidningsurklipp
¤ Födelsebevis, äktenskapslicens
¤ gamla betyg osv  osv
Det finns mängder med olika dekorationer och rekvisita att använda. Låt fantasin sprudla!

Börja med att köpa in ett fint album. Grodans har ett jättefint album som passar kanonbra till ditt Heritage.

 Detta album kostar 329 kr och är väldigt stilrent.

Här kommer en Lo från mitt Heritage:Som bakgrund har jag tryckt ut ett foto på CS och skrivit journaling bredvid. Lo:n handlar om när min mamma och pappa träffades 1958. Papperna är från Maja serien. Alla papper i Maja serien passar utmärkt att göra sitt Heritage i. De är lite dova i färgerna och många är väldigt romantiska.

Det var allt från mig för denna gången. Nästa onsdag kommer jag att skriva om vad Vintage är för något. Häng med då!

Scrappa på!
Kram Christel

ps. vill du veta mer om Heritage gå in på denna sidan.

Semester

Hejsan alla glada Scrappare och Kortmakare.
Hoppas att ni har haft några bra semesterveckor redan. Vädret har väl inte varit bäst, men det kommer nu säger dem iallafall.
Grodans D-team har dragit ner på aktiviteter något redan, nu skall även Grodan själv har lite semester.
Fysiska butiken är stängt 20/7-2/8
Det skickas inga order från webshoppen mellan 23/7-31/7
Veckoutmaningar i Grodans Forum vilar några veckor, månadstävlingen fortsätter dock, så skicka in bidrag.

Jag har semester men smider planer för fullt inför hösten, har en massa ideer och det har Grodans Designers oxå. Det kommer att hända en hel del till hösten kan jag lova er.

Ha det så bra allihopa.
Bamsekramar

En introduktionsfilm av RonjaSjag har gjort en liten scrapp-video om vad scrapbooking för er som vill veta vad det igentligen är ;)

kramizzar/RonjaS

Skapat av Maja Design papprena!

Tänk att vi har en så duktig svensk pappersdesigner som Marie som gör Maja design papprena, vi i GGG har lekt med dessa vackra, underbara papprena och här ser ni våra alster:

Av Katleen
Här kommer Pia´s alster av Majapapper:
Ett kort till svägerskan:JAg har även skapat en liten recepbok som min dotter skall få den blev så här:Här kommer ett kort med ett minialbum på, i det några tänkvärda ord:

Här kommer ytterligare ett minialbum till min bäste vän!Alla alster är gjorda av papper från Majadesign såklart!
// Pia Kronkvist


Jag har lekt lite med Rosa Marina papprena och här kommer två LOer med studiobilder från det att jag var åtta månader, scrappar så sällan om mig själv och har jättelite foton från det att jag var barn så när jag fick dessa åtta bilderna förra helgen vart jag så himla gladoch var tungen att börja leka med dem på en gång.....
/LenaS

Stjärnalbum

Här har jag gjort ett stjärnalbum av Cloud9design-papper, härliga färger.,  Det gick åt flera Cardstock eftersom man gör det i flera lager, men å andra sidan behövs  inte så mycket dekoration på dessa fina papper, jag har använt väldigt lite blommor, brads o.dyl.  Man kan använda det som ett album eller kan man ställa upp det på bordet, det blir väldigt dekorativt.
Framsidan.:


En av sidorna:


Snett uppifrån:


Uppifrån (tyvärr är bilden lite suddig):


Pia Kronkvist

Kurs med Lena S


Poesibok av Maja-papper.

Har gjort en poesibok av de underbara papprena från Maja-design. Det var enormt kul att göra detta säkert pga de vackra pappren. Pärmen består av dubbla cardstock, inuti har jag gjort två accordionalbum. Alla verserna kommer från min gamla poesibok som jag hittade i mina gömmor. Här kommer det!Gjord av Pia Kronkvist
www.piakron.blogg.se

MÅNADSTÄVLINGAR PÅ FORUMET

Ni har väl inte missat att det pågår MÅNADSTÄVLINGAR på forumet????
En för kort och en för Lo:s

*För att delta måste man vara registrerad på forumet.

*Ett bidrag per person och utmaning
* Bildernas storlek får vara max 640*480.
* Ladda gärna upp era alster i galleriet.
*Vinnarnas alster kan kommer att hamna på Grodans blogg.
*Priserna kan komma att variera gång ifrån gång, vad som gäller den enskilda tävlingen hittar du i första inlägget i tråden.
*Det är okej att ladda upp alsterna i era bloggar/på forum
* GGG (Grodans Glada Gäng, DT) får delta men utan möjlighet att vinna.

Första priset denna månad är ett presentkort värde 200 kronor i Grodans Webshop.

Andra priset presentkort värd 75 kronor.

Lucienne utser sedan en gäst DT bland vinnarna.
Gäst Dt. får då ett paket att skapa fritt ur. Är du en gästdesigner så pågår detta av praktiska skäl från 16:e i påbörjad månad tom. 15:e i nästa månad.

Gäst Dt. skall även presentera sig i forumet samt gärna vara aktiv där.

Såå...
In i forumet och bli medlem och delta.
Du går in på tråden månadstävlingar så får du veta tävlingsinstruktionerna.

Månadspaket JULI!!!

Så var det dags för Juli månadspaket som denna gång innehåller bla en massa glada somriga cloud9design papper, CS, ovaerlay, band och bazzillbårder. Ditt eget månadspaket beställer du via webshoppen.Här har jag sytt på LOn tycker det ger bra effekter, bostäverna har jag stansat ut med QK alfabeten som finns i mina egna gömmor, blommorna finns att köpa separat i webbutiken och punchinella, brads & floss kommer också från mina egna gömmor.Här har jag lekt lite med overlayen som var med dels har jag skärt ut den orange remsan och sen stansade jag ut blommor i den och värmde lite på så bladen krusar sig, en kul effekt. Puncinellan, knapparna och de utstansade bokstäverna är från mina egna gömmor....Här har jag också sytt runt LOn för effekten skull, det ramar liksom in och ger LOn mer enhet. Allt utom bokstäverna är med i månadspaketet.
Så hoppa nu in i webshoppen och beställ ditt eget månadskit!
/LenaS


Barn hörnan

På Grodans Scrapgarden är alla barn välkomna att scrappa för 25 kr. För denna summa får du en Cardstock och sedan får du använda alla verktyg, stämplar, färger m.m Dessutom finns 2 spill lådor med papper som barnen väljer fritt ifrån. Mkt generöst, tycker jag. Lucienne finns på plats och hjälper till om det behövs.
Barnen har en inneboende kreativitet och är inte rädda för att prova nya saker. Vi vuxna kan lära oss mkt ifrån barnen!
Igår var det 4 st barn som scrappade på Grodan. 3 pojkar och 1 flicka. Tyvärr hann jag inte ta foto på pojkarnas alster, (men de var mkt fina kan jag lova) Här kommer 2 kort som Emma 9 år gjorde:
Emma har stämplat Magnoliamotiv som hon sedan har målat med akvarellpennor. Sedan har hon klippt ut motiven mkt snyggt (tom. mellan bänkraderna!) och satt flickan på 3 D kuddar. Blomman har hon vikit till så det blir 3 D känsla av den också!
KANON FINT!
Tack för inspirationen Emma!


RSS 2.0