Lucka: 18 Världens godaste skorpor

Dessa skorpor är helt underbara!
De går åt som smör i solen så passa på att göra dubbel sats.
Dekorera en påse under tiden skorporna torkar och ge bort som present - perfekt tilltugg till glöggen!



Supergoda saffansskorpor
(recept från Leilas jul, www.recept.nu

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Bild lånad från www.recept.nu

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran.
3. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
5. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
6. Strö över råsocker.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
8. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
9. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
11. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Eftersom jag har en son som är glutenintolerat brukar jag byta ut vetemölet mot glutenfritt mjöl från semper eller finax. Det går jättebra! Tänk bara på att minska mjölmängden något.

Lycka till!
/Anette


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0