Basic Grey - Eskimo Kisses

Jag har skapat med riktigt fina papper från Basic Greys serie Eskimo Kisses. Söta papper i mjuka färger som man kan använda till det mesta. Med i paketet låg också helt underbart julstämpelset från Reprint och fina juliga band. Genast jag såg papprena blev jag sugen på att göra julkort så här kommer tre sådana:Ett julkort i modernt stuk. Granen tilltalar verkligen mig som gillar raka linjer. Massor med stickles bildar glitter på granarna.


Jag gillar att det inte är traditionella julfärger i denna pappersserie, det blir en utmaning att få till en julig känsla.


Här har jag använt stämpeln kommer från Reprint, en tag, band, glitterlim, ett par blommor, en underbar miniros och min nya favorit: lövformade pins från Maya Road.


Jag gillar att använda tags på kort, man kan dekorera dem på tusen olika sätt. Här blev det enkelt med den fina GodJul-stämpeln och sen poststämpeln på den lilla fickan där tagen har sin plats.


Detta pappret tyckte jag var så fint, men lite svårt att få med på ett kort utan att dölja det söta men ganska stora mönstret. Istället slog jag in en liten julklapp med pappret som jag matchade med ett småmönstrat, vit cardstock, ett band, massor med glitterlim och så en GodJulstämpel på det.

Förresten! Visste du att det är World Card Making Day på lördag? Håll ögonen öppna, det kommer att hända grejer här i bloggen!

Tack för titten!
/ Sanna liljan_

Vinnaren av 500kr. presentkort Helsingborgsmässan

Bertil fick den stora äran att dra en vinnare....... det blev Annelie Wahlman. GRATTIS!!!!!!!!!

Jag har meddelat Annelie personligen, hon bor i Hässleholm inte så långt ifrån Bromölla. Så vi hoppas att Annelie besöker Grodans personligen i framtiden.

Jag vill passa på att tacka alla besökare, det är så roligt att se att där finns så många scrappare och kortmakare.
Visst har vi världens trevligaste hobby.

Jag vill även tacka Eva Ingers från Scraproom som organiserar mässan, även ett stort tack till de andra utställare, tillsammans skapar vi en trevlig stämning på mässan.

Lite bilder från Grodans välbesökta monter:

 Glöm nu inte tjejer att utnyttja rabattkod ni fick till Webshoppen: www.grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se

Nästa mässa i Helsinborg är redan bokad, sista söndagen i Mars 2010, notera i almenackan.

Välkomna till Grodans,
Lucienne o BertilBeskrivning på kuvertkort

Hej!
Som utlovat kommer här nu en beskrivning på hur du viker ett kuvertkort eller konvolutkort som norskarna säger!
Beskrivningen har jag hittat i norska tidningen Ett Trykk:

Börja med att lägga pappret framför dig:

Vik pappret på mitten:


veckla upp och vik sedan pappret på andra hållet så det blir ett +:


Vik sedan in kanterna så här:


vänd på pappret och vik på mitten:


Veckla sedan över den bakre fliken:


Sätt dubbelhäftande tejp på den ena kanten:


 Sätt fast spets:


sätt fast ett sidenband:


och likadant på baksidan:


 Nu är det dags att limma ihop kanterna. för att få ett extra exclusivt utseende och för att hålla fast spetsen bättre brukar jag sy en söm längst kanterna med min symaskin.
Sedan skär du ut ett bakstycke som mäter ca:10,5 cm x 20,5 cm.
Skär ytterligare ut ett papper för att stoppa i kuvertet och skriva din hälsning på. ca: 10 cm x 20 cm


Limma fast bakstycket och stoppa i den andra delen. Nu är det klart för att dekoreras!
Så här blev mitt kort färdigt:


Baksidan:


Insidan:Lycka till!

(ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén. Har gjort tutorialen sent på kvällen då det inte är världens bästa ljus att fota i!!!)

Kramar från Christel

Sverigepremiär hos Grodans - papper från Fanfreluches Design!

Vi är jätteglada, och lite malliga också faktiskt ; ), att vara de första i Sverige (!) som säljer de makalöst fina papprena från Fanfreluches Design i Frankrike. Och det kan vi gott få vara också, för detta är papper som sticker ut!
Serierna som heter "Classic Chic" och "Gentlemen & Dandies", är dubbelsidiga papper som båda går i bruna toner varav den sistnämnda även har små inslag av turkost. Samtliga papper går att mixa och matcha med varandra.
Så nu kan alla frossa i franska frestelser - garanterat kalorifria - men MON DIEU såååå härliga!
Passa på att se papprena redan idag - Lucienne och Bertil finns på Scrap- & Stämpelmässan i Helsingborg Sundspärlan, Fältarpsvägen mellan kl. 10-17. 

Pink Paislee Amber Road

Denna gång så landade de underbara papperna från Pink Paislee Amber Road hos mig. Jag satte mig genast och pillade i allt godis som följde med och det resulterade i följande alster.

Den här layouten använde jag Bonfire som bakgrundspapper. Helt underbart papper! Sedan smetade jag dit en bunt YouDo-rosor, en charm som låg i DT-paketet och en underbar spets som jag också fick med. I mina egna gömmor hittade jag en passande blingsnurkla och en stor vit blomma. Texten är utstansad i alfabetet Haunted och jag använde foam för att få thickers-känsla.

Här har jag använt Bonfire igen men även en del av de diecuts som Pink Paislee har i sin Amber Road Collection. Under en diecut på framsidan har jag stämplat en swirlstämpel och embossat. Rosor (såklart), rosenblad från YouDo, mer av den underbara spetsen och dessutom de helt fantastiska halvpärlorna från YouDo.


Mera mumsiga halvpärlor från YouDo, en charm och en massa mumsiga blommor från Prima Marketing. Pappret är Harvest Hayride, från Pink Paislee såklart.

Här har jag gått mot mig själv ordentligt och använt massor av saker OCH ett mönstrat papper som bakgrund, nämligen Apple Cider, sedan har jag använt Harvest Hayride som ännu mer pappersdekorationer. Band och brads fanns med i paketet precis som alla blommorna och chipboardsnurklorna från Maya Road. Halvpärlor och diecuts pressade jag in också och sedan stansade jag titeln i brun foam med alfabetet Merry.

Jag hoppas att ni har blivit inspirerade och känner er riktigt sugna på Pink Paislee Amber Road! In och shoppa med er!

Malin ~ Lillpiga


Stängt i fysiska butiken och kurs Muffinsalbum

Vill bara påminna er om att Lördagen 26/9 och måndagen 27/9 håller Grodans fysiska butik stängd pga. mässan i Helsingborg på söndag 27/9.
Webshoppen är tillgänglig, men var beredd på att kanske saker o ting har tagit slut på mässan.

Kurs Muffinsalbum: lördagen 3/10 kl. 10.00 till 13.30
Kursledare: Lucienne
Kostnad: 250 kr. allt material ingår, även finfina efterrättsrecept från Tina i Gualöv, och en himmelsk god cheesecake till kaffet.
Begränsad antal platser, anmäl till Lucienne via mail : berluc2@swipnet.se tel: 0768-64 84 21, anmälan är bindande.

Medtag, skärlinjal, lim, smal dubbelhäftande tejp, brun chalk.

lite sneakpeek på albumet:
vi ses,

Lucienne


PRIMA, Prima och Prima

Äntligen har de nya papperna från Prima landat hos Grodans!!!! Som jag har längtat! Prima Marketing gör de mest underbaraste  papperna som finns på marknaden (enligt min smak ; ) för att inte tala om alla dessa blommor, blad, blingstenar, swirls, blomrankor och senaste tillskottet siip center pearls!

Så nu är det bara in i shopen och handla!

Jag har fått äran att skapa med en del av Primas sortiment och så här blev min första Lo:Dessa ljuvliga lila toner som du hittar på Indeed serien kan man bara inte låta bli att älska!
Som bakgrund på denna layout har jag använt Dollies green från BG Eskimo kisses och det passade perfekt till denna sommarbild!
som dekoration har jag använt en Prima blomranka med söta små fjärilar på och Prima Hydrangea blommor.
"Vänner" är utskuren med slicen med Wedding minneskort.I mitten på blommorna har jag satt små söta blingstenar från YouDo och som extra piff 2 små lövpins.
journaling har jag skrivit på blomkartongen som följer med Primas blomrankor!Här är en liten närbild på den fina blomrankan.

Sedan har jag gjort ett kort i form av ett kuvert. ( Ni som vill lära er hur man viker ett kuvertkort kan kika in på Måndag då det kommer en artikel om det)Kuvertet är dekorerat med Primas Hydrangeor, YoDo:s blingstenar,blad, pärlband och ytterligare en nyhet från Prima: Pärlranka! Det är den du ser sticka upp vid varje sida av " Det är Din Dag". I ena kanten har jag mösterklippt en fjäril från Indeed pappersserie och i mitten dekorerad med siip center pearls.
 Runt kanten på kuvertet har jag satt fast en ljuvlig spets. (som inte är inlagt i webshopen än men den kostar 16 kr/meter och vill du köpa den så skriv: spets kuvertkort i meddelanderaden)Öppet ser kortet ut så här. Grattiskramar är embossat med koppar.
Japp, detta var mitt DT uppdrag denna månaden!

.....

.....

Men jag var ju bara tvungen att skapa MER med Primas papper. Så jag köpte på mig nåååågra andra papper oxå! (hrm....)

De gula och röda färgtonerna som finns på Paradise City pappers serien kan man ju inte heller motstå!!!
Jag slängde ihop en layout med dessa papper oxå:Här har jag delat på blomrankan och satt en liten del uppe i det högra hörnet. De gula torkade blommorna
kommer från förra årets Prima sortiment och dem hittade jag för halva priset i REA lådan! Den lilla skylten "Emma" har jag mönsterklippt från ett Paradice City papper och i varje kant sitter en siip center pearl.
Gipsdekorationerna kommer från mina egna gömmor."You" Är blanka chipboards som jag målat med grön akrylfärg och sedan stämplat och embossat.Runt inramningen av det ena pappter sitter en mörkgrön spets som inte heller är inlagd i webshopen ännu men likaså här kan du skriva i meddelanderaden om du önskar köpa den.
"Sunshine" är utskuren med slicen på guldpapper.

Detta var allt för mig för denna gång och NI MISSAR VÄL INTE ATT HÄLSA PÅ GRODANS PÅ HELSINGBORGSMÄSSAN PÅ SÖNDAG??????
Mer information hittar ni här!


Scrappiga kramar från Christel


En annorlunda LO

Förra veckan skapade Katleen, när hon fick chansen att släppa loss på Grodans, en annorlunda LO. Det är så härligt att se min lilla ( snart 30 åriga) dotter att leva ut sin kreativitet.
Titta här:Vi behövde en lösning, för denna fina LO kan vi ju inte stoppa ner i nån pärm.... Vi hänger den i taket sa jag, men då syns ju den vita baksidan, mmmmm... Lösning: vi gör den dubbel, och så blev andra sidan då:nu hänger den fina LO i taket i butiken.

Katleen har använd, June Bug Swiss Dot Pink från Basic Grey och chipboardpilarna från Bazill, klädda med glitter flock från YouDo.

Scrappa loss, kramisar,
Lucienne
Vinn 25st cardstock

genom att skicka in ett bidrag efter Anettes skiss!!
Ni får skapa kort eller LO och ni får lägga in era bidrag i er blogg!
Bidragen skall vara inne senast söndag 04/10 kl. 12.00 till katleen@grodans.se

 

Se här vad Våra DT har skapat:

Malin:


Pia:


Lycka till
/ Katleen

 


Vinnaren + Nyheter ifrån: Christmas Past Graphic 45

Grattis Jeanette Johansson! Du får en pizzakartong hem till dig!!!Igen kom det många fiiiiina bidrag, här kommer dom

Anna:

Fanny:

Gabriella:


Gunilla:

Jenny:

Johanna:


Katarina:


Kristin:


Marita:


Pernilla:


Sara:


Solveig:


Förra veckan har det bara rullat in masssssoooor med nytt på Grodans!
Helt underbara fina julpapper och stämplar!
VA??!!! Missade ni det? Men snabbt in i shoppen o kolla då!! HÄR!

  

  

Ha en trevlig söndag!!!

Katleen


Ännu mer nytt - nu serien Mistletoe från Making Memories.

Idag forsätter vi på nyhetsinformationen från igår.
Här på Grodans är vi som barnen på julafton när alla lådor med varor kommer till butiken.
Så mycket fint packas upp och vi kan bara inte låta bli att dela med oss av detta till er!
Making Memories julserie Mistletoes innehåller en hel mängd av såväl papper som dekorationer,
vilka möjligheter till variation och idéer detta väcker! 

Här nedan ser ni endast ett litet urval av vad som finns i butiken,
välkommen in och ta en kik på Industrigatan 7 i Bromölla eller i webbutiken http://www.grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se/  


             
              


inkidos underbara stämplar å papper och den rosa Bind It All!

Nu går våra dagar till ett angenämt nöje - uppackning av alla de fantastiska grejorna som kommer in i butiken på löpande band!
Rosa Bind It All V2.0- version 2 av Bind it All som har ett större "gap" för tjockare sidor samt en mätlinjal på sidan om man vill stansa ur fler likadana sidor. Såklart passade vi även på att beställa hem snygga wirar i antik mässing, antik silver och silver. 


Från inkido har vi fått helt makalöst fina papper, här nedan en liten tjuvkik - se fler i butiken.


 


och sååå fina stämplar, här ett litet urval:

            


Kika in för att se ännu fler nyheter i webbutiken http://www.grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se/

Pink Paislee´s nya serie för scrappare och kortmakare

Här har jag skapat både en Lo och ett kort avdessa ljuvliga papper från Pink Paislee. Jag har använt en del dekos . som finns till , Jag använde brads och Tags men det är bara en bråkdel av vad som finns till dessa papper.
I Blommorna från YouDo har jag använt Pearlstickers från YouDo . texten har jag skrivit ut från Min slice med Basic 1 som ingår i maskinen.

Här kommer mina alster:Så blev det ett kort också:
Där har jag använt embossing på tagsen och Band :
Jag har också gjort en LO av Maja-design skogspromenad:  dessa underbara papper som tillhör mina favoriter:
Blommorna är från Grodans reakorg som finns i butiken.


Gick bra med en sommarbild till höstpappren:

Kramar Pia

Hur man gör distressrutor

En av de senaste sakerna inom scrappandet som kommit är de så kallade distressrutorna. Det är ett roligt, enkelt och annorlunda sätt att göra kort, bakgrunder till layouter, göra olika mönster osv. Det blir läckra färgskiftingar och det är du som bestämmer hur stark färgen ska bli. Jag tänkte jag skulle visa här hur man gör.

Jag har använt mina älskade distressdynor och en joystick från Tom Holtz. Den har utbytbara "suddar" som man kan lätt byta efter färgval.

Börja med att välj ett papper, till min första ruta har jag valt akvarellpapper. Riv sedan sönder post it-lappar längs den förklistrade kanten och sätt sedan fast dem på pappret så att det bildar en fyrkant. Man måste naturligtvis inte riva kanterna men det ger ett snyggt och arbetat resultat i slutändan. Jag tejpar även i hörnen lite så att lapparna inte lossnar när man jobbar med joysticken.
Sedan är det bara att gnugga in joysticken med färg och börja gnugga. Tänk på att ALLTID börja utanför lappen och i jämna cirklar med ett lätt tryck ska du jobba dig in mot mitten på pappret. Tänk också på att aldrig stanna mitt på pappret utan jobba dig utanför igen i cirklar. Stannar du upp eller börjar gnugga i rutan så kommer du få fula kanter. 

Jag börjar med ett tunt lager Shabby Shutters.


För att få mer färg ute i kanterna så bytte jag färg till Peeled Paint och här har jag gnuggat in ett lager till.


Här ser man att jag gnuggat in flera lager med Peeled Paint, allt för att få den mörka färgen så djup som möjligt ute i kanterna. Jag undviker mitten så mycket som möjligt eftersom jag vill ha ordentliga färgskiftningar.


Till en annan ruta har jag använt en del bruna nyanser; Old Paper, Tea Dye, Vintage Photo och sedan ett stänk av Aged Mahogany. Pappret är ett fotopapper, en glatt yta gör det mer lättjobbat. Du får ett mer glansigt resultat än med akvarellpapper som ger en rustik känsla.


När rutorna legat och torkat tills sig så är det dags att stämpla motiv. Jag hade tänkt att embossa på den ena rutan.


Denna ruta har jag embossat med Distress Embossing Powder i färgen Brushed Corduroy, stämpeln har jag stämplat med en watermark-dyna.


Tre färdiga rutor som förmodligen kommer att hamna på kort nära dig. ;) På de röda och gröna rutorna har jag stämplat en del stämplar med post it-lapparna kvar, en typ av maskning, och sedan har jag stämplat dit lite textstämplar när jag tagit bort lapparna.
Om man inte har distressdynor så kan jag lugna er med att det går kanonbra med andra dynor också, till exempel chalks eller Adirondack. Man kan också använda sig av Distress refiller om man har det. Skulle man inte ha hunnit införskaffa sig en joystick så går det att använda sminksvampar i foam från stora sminkkedjor. Dock är joysticken att föredra, både ur ergonomisk synpunkt och att den är mer lättjobbad än en liten svamp.

Hoppas ni fick lite tips och ideér för vidare pysslande och att ni testar på distressrutor. Det är jätteroligt och enkelt! In med er i shoppen nu, fixa en joytstick och en massa roliga färger på dynor och börja gnugga!

Malin ~ Lillpiga

Skisstävlingen avslutas den 20/9 - fina papper & dekorationer i potten!

På söndag den 20 september avslutas denna periodens skisstävling - skapa ett kort eller LO efter Christels fina skiss. Ni har chans att vinna en Pizzakartong med utav Lucienne handplockade paket, med både papper och dekorationer!!Kolla vad vår DT Sanna skapade efter skissen!Skicka in era bidrag till katleen@grodans.se senast söndag 20-09-2009!

Lycka till!!

Eskimo Kisses och upp till 60% rabatt på QK. dies.

Känns tidigt att börja med julkort, men när man ser Eskimo Kisses julserien från Basic Grey då kan man inte motstå längre. Det är bara till att sätta igång, kolla här.....

 

 

 

även paperpad 15x15 cm finns:i paperpads är mönstret minimirad så det blir väldigt fin effekt att skapa kort med dem, toppen tycker jag att basic Grey gör så.

För er ( eller till mig) som inte tiden räcker till finns Card Kit, då går det undan att skapa kort, halffabrikat känns lite fuskigt, men vad gör man.Passa på att köpa QK.dies nu , 60% rabatt på figurdies och 30 % på alfabeten och Giftset.

Välkommen och trevliga pysselstunder,
Lucienne


Muffinsalbum

Hej!
I somras fick jag en förfrågan om jag kunde göra en recept bok med lite smarriga sommarrecept från Tina. (nej, inte den Tina som är på TV utan vår alldeles egen lokala Tina som driver Bed and breakfast i fererhusen och som har catering och matlagningskurser som är så otroligt populära så de är fullbokade i nästan ett år framåt!!!)
Tina brukar laga all mat till Grodans träffar så det är inte bara en scrapträff som Grodans annordnar utan även en kulinarisk höjdpunkt!!!!
ANMÄL dig till Grodans träff den 24/10 så får du också vara med och uppleva denna kulinariska och scrappiga höjdpunkt! Mer info ang. träffen hittar du HÄR.

Japp, tillbaks till min lilla receptbok...
Eftersom vi är allergiska i min familj och min son hade precis fått konstaterad glutenintolerans i somras kunde jag inte använda några av de smarriga sommarrecept som Tina bjöd på. Därför kändes det inte riktigt rätt att göra en receptbok med recept som jag inte kunde använda....
....sååå det fick bli ett muffinsalbum med glutenfria recept istället!
(muffinsalbumet har jag ritat på fri hand och sedan klippt ut i hård kartong.)
Jag klädde albumet med BG läckra Lemonade serie.
så här blev resultatet:Mallen på detta album har Lucienne ritat av och kommer att köra en kurs för alla er som är intresserade av att göra ett sånt här album!
...... INTE med glutenfria recept då alltså utan helt klart med TINAS MUMSIGA SOMMARRECEPT!
DU som anmäler dig till kursen kommer att få så många goda recept som dessutom sitter i ett egentillverkat muffinsalbum!
DESSUTOM kommer ni att bli bjudna på en smarrig paj som finns i receptalbumet!!!

VAD SÄGS OM DETTA KONCEPT!
Kan man bara inte motstå, eller hur?!

Kursdatum kommer upp inom kort. Håll ögonen öppna! Platserna är begränsade!

Scrappiga kramar från Christel

Vinnaren av presentkort dragen & kanonpriser på Dies!

I vår utlottning av presentkort på 100 kronor har vi nu dragit en vinnare - nummer 97! Välkommen att hämta ut vinsten i butiken, vänligen ta med lotten.

Nu erbjuder Grodans kanonpriser på Dies från QuicKutz - 30% på alla alfabeten och Giftsets - och hela 60% på övriga Dies! Först till kvarn - endast ett fåtal kvar!

Har Du ännu inte bokat in Dig på Grodans Höstträff i Folkets Hus den 24 oktober så passa på att göra det nu, ännu finns det plats för fler. Mer information hittar Du på www.grodans.se


3 Bugs in a rug

Mitt första paket från Grodans Scrapgarden innehöll läckra papper från 3 Bugs in a rug. Papprena har mjuka fina färger och bästa av allt, de har mönster på båda sidorna. Med i paketet låg också fina clearstamps, June Bug Birdie Trio Bitsy Stamp från Basic Grey, och mönstrade chipboardfigurer från Pink Paislee som går att använda till båda layouter och kort.


Detta foto andas verkligen sommar för mig. Theo ligger under ett parasoll ute i gräset på en filt och biter på en av sina favoritleksaker, så härligt! Här har jag använt pompomband, chipboard från Pink Paislee och under det svartvit-prickiga pappret har jag stämplat med Basic Grey clearstamps.


Jag älskar dessa små bokstavsstickers från Making Memories, de räcker länge och är så användbara! På cirkeln i mitten har jag stämplat med Basic Grey clearstamps och den fina chipboardfiguren kommer från Pink Paislee.


Jag gillar att göra kort, ofta är de i stil med detta. Lite mönstrat, en bit band, blingstenar tillsammans med ett stämpelmotiv, en bomma eller som i detta fallet ett hus i chipboard.
Den söta fågeln har jag stämplat direkt på det mönstrade pappret med brun stämpeldyna. För att glittra till fågeln lite så la jag en prick med röd stickles i mitten på varje blomma som pryder fågeln. Där ögat är la jag en prick med brun stickles. Lite band och bokstavsstickers senare var kortet klart.

Tack för titten!
/ Sanna

Härliga höstfärger i Pinkpaislee`s nya serie Amber Road

Massor av nyheter strömmar in och nu har vi precis packat upp de nya papprena från Pinkpaislee.
Serien med namnet Amber Road har härligt murriga höstfärger i dova toner...

 ....ännu fler vackra varianter hittar ni i shopen.
Fina tillbehör finns i form av punch outs ... 


...och brads samt stickers - de sistnämnda finns att beskåda i shoppen.


Välkomna in och titta på alla nyheterna - i såväl webbshopen som i vår fysiska butik! 

DT Presentation: Sanna

Jag är otroligt glad över att få vara en del av Grodans DT. Här får du veta lite mer om mig:

Sanna Gregersdotter Jönsson
Alias:
liljan_

Blogg:
Klicka här!

Var bor du:
Villa i Kyrkhult, Blekinge

Familj:
Gift med Björn och vår son Theo som föddes den 31/12-08

Vad gör du när du inte scrappar?
Just nu njuter jag av att vara föräldraledig, annars arbetar jag på förskola som nog måste vara världens bästa jobb!

När började du scrappa?/ skapa kort? Första kortet gjordes hösten 2004, ett halvår senare vågade jag mig på att göra layouter också. Sedan gick det liksom inte att sluta...

Varför fastnade du för just denna hobby? Har alltid älskat fina papper, pennor, album och foton så jag blev genast intresserad när jag upptäckte scrapbooking. Den perfekta hobbyn för mig som inte kan rita, måla, handarbeta osv…

Vad ger dig denna hobby? Att scrappa är mitt sätt att få en paus i tillvaron, att släppa tankarna på allt runtomkring och bara skapa, att bara få vara.

Vad inspirerar dig? Åh, det kan vara vad som helst! Mönstret på en tröja, en upplevelse, en färg, ett foto. Inspirationen dyker upp överallt! Att gå på scrapträff är också otroligt inspirerande. Så många glada människor som sitter och pysslar tillsammans, det kan inte bli bättre!

Vad scrappar du om? / vilken sorts kort gör du? Sedan Theo föddes blir det mest om honom, men även om vår vardag, katterna, familjen. Det som jag känner för just då helt enkelt.

Hur vill du beskriva din scrap- / kort- stil? Hmm, det är svårt att beskriva sin stil. Men jag skulle nog vilja säga att den är ganska clean and simple. Jag gör gärna både kort och layouter på i glada färger mot vit bakgrund. Raka linjer blandat med rivna kanter och någon liten detalj här och var.

Favoritfärger? Glada starka färger och vitt. Men jag är även förtjust i brunt och svart.

Vad gör du när du ”kör fast”? Börjar städa och sortera bland mina saker, då brukar inspirationen dyka upp. Om det fortfarande inte lossnar så tittar jag runt lite på internet hos mina favoritscrappare.

Vilken är din favorit-scrappryl? Jag tror nog att det är min skärmaskin, utan den skulle jag inte klara mig långt…

Vad önskar du dig inom scrapbooking? Att mitt intresse för scrapbooking fortsätter att hålla i sig!

En Ny Tävling!

Skapa ett kort eller LO efter Christels fina skiss, Så kan ni vinna en Pizzakartong med utav Lucienne handplockade paket, med både papper och dekorationer!!Kolla vad vår DT Sanna skapade efter skissen!Skicka in era bidrag till katleen@grodans.se senast söndag 20-09-2009!

Lycka till!!

Grattis Jenny Svensson och Karin Pellbrant

Grodan skickar er Hela julserien från My Minds Eye och brads ifrån Karen Foster!!!

Jenny:


Karin:


Oj va det kom in  massor med fina bidrag! Så svårt att välja varje gång!
Här kommer alla bidrag till Malins skiss:

Anna O.


Anna K.


Anna S.


Annika


Carin:


Carina:


Gunilla:


Jenni:


Karolina:


Maria:


Nicola:


Pamela:


Petra:


Sofia:


Ulrika:


Anna A.


Eivor:


Kristina:


Maria:


Marina:

Marita:


Johanna:
Nya papper från Karen Foster

Härliga papper från Karen Foster med perfekta motiv för att t.ex.scrappa receptböcker!

Örter, vinflaskor m.m. Fler motiv finns i webbutiken. Och så lite vackert till hästtjejerna:


Kika in i webbutiken eller ni som bor närmare, kom in och hälsa på i fysiska butiken för fler nyheter!
Ta familjen med er idag, Bodagarna pågår Barnens Marknad på torget.

Kram,
Lucienne


Sista dagarna

till att vinna hela My Minds Eye Jul serie och brads ifrån Karen Foster!
Skapa efter Malins skiss och skickar den till katleen@grodans.se senast söndag 06-09-2009 kl 12:00!

 

Lycka till!!


Ännu mer för pengarna - och chans att vinna presentkort på 100 kronor!

Passa på att scrappa ännu mer - ännu billigare!

På Grodans finns nu många olika fina dekorationer till halva priset  -
blommor, julmotiv m.m.
Vi har även utvalda mönstrade papper till specialpris -
10 papper för 50 kronor och 20 styck för 80 kronor!

Låt inspirationen flöda!
För varje 100-lapp du handlar av de nedsatta produkterna får du en lott -
och därmed chans att vinna presentkort på 100 kronor!
Tävlingen varar mellan den 2/9 - 9/9, eller så långt lagret räcker.


Sassafras

Jag har skapat ett minialbum med nästan enbart Sassafras min QC och acrylfärg!
Allt hittar ni HÄR!

Jag har använd mig utav ett minialbum från 7Gypsies som jag van på Grodans träff förra året.Det va allt från mig för idag!
/Katleen


RSS 2.0